ФИФА с доста хаотичен план за трансферния пазар

Според "Daily Mail" централата ще даде на клубовете да си избират собствени трансферни срокове

ФИФА с доста хаотичен план за трансферния пазар

 Спирането на футбола заради пандемията от коронавирус ще наложи доста промени около провеждането на трансферния прозорец. Със сигурност няма да видим големи трансферни бомби и заради финансовата криза, която все по-сериозно удря клубовете.

В нормални условия повечето трансфери в петте топ първенства трябваше да се извършат в периода между 1 юли и 31 август, въпреки че прозорците в Англия и Франция официално отварят по-рано (б.р. -Премиър лийг се отказаха от варианта прозорецът да затваря преди първия кръг от новия шампионат и тази година английските клубове можеха да получат 24 часа повече от останалите, тъй като 31 август е почивен ден в Англия и поради тази причина прозорецът щеше да затвори на 1 септември).

Според „Daily Mail“ от ФИФА са съобщили на съответните асоциации, че при създалата се ситуация те могат да си изберат такива срокове за трансферния прозорец, каквито са най-подходящи за тях. Това обаче може значително да промени пазара, в случай че няма дата, която да очертава крайния срок, и прозорците в съответните страни се "разминат" във времето. Това означава, че купувачите не могат да чакат до последния момент, за да спечелят наддаването за определен играч, а продавачите не могат дълго да отлагат сделките в търсене на най-високата цена. Вероятно ще има доста по-кратък срок, в който прозорците в различните страни ще се припокриват и така ще могат да се осъществят международните трансфери.

Изданието допълва още, че конкретно в Англия прозорецът ще бъде отворен чак през септември, но все още се обсъжда неговата продължителност. Твърди се, че по-малките клубове настояват за по-дълъг период, за да не бъдат принуждавани бързо да приемат ниски оферти за най-добрите си играчи поради нуждата от свежи финанси в настоящите икономически условия.

Със сигурност обаче трансфери отново ще има, макар и може би не в тези мащаби, в които се очакваше преди няколко месеца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки