ФАНТАСТИЧНО! Извънредното положение свършва, футболът е близо до завръщане

Вижте подробности

ФАНТАСТИЧНО! Извънредното положение свършва, футболът е близо до завръщане

Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение, обяви министърът на финансите Влаислав Горанов след спешно заседание на Министерски съвет днес. Това значи, че футболът, а всички останали спортове могат да се завърнат!

 
"За голяма част от мерките сме предложили да продължат два месеца след отпадане на извънредното положение. Законопроектът е за изменение и допълнение на закона за здравето", посочи министърът.
 
"Изменя се и законът за извънредното положение, с който се регаментират нормите и в двумесечен срок. Обединихме се, че по смисъла на Конституцията няма смисъл да бъде удължавано извънредното положение и продължаваме с възстановяване на икономическия живот, при условията на ограничения, които налага пандемичната обстановка. Надяваме се с коалиционните партньори да приемем този закон, който да замени извънредните мерки и да даде една перспектива за възстановяване на живота след пандемичната обстановка", коментира още финансовият министър.
 
След него думата взе здравният министър, който обясни продължаващите здравни мерки, които ще се спазват и след отпадането на извънредното положение.  Той обяви, че е задължен да установи ред за карантина на хората, влезли от други държави.
 
Дава се правомощие на министъра на здравеопазването по предложение на главния държавен инспектор да обяви със заповед извънредна епидемична обстановка, като предвиди и съответните мерки на територията на страната или на отделни региони с цел защита живота и здравето на българските граждани, посочи Кирил Ананиев.
 
Владислав Горанов обяви, че продължават мерките, насочени към стопанския живот и социално-икономическите мерки също.
 
Правосъдният министър Данаил Кирилов заяви, че се разделя много ясно характеристиката на актовете, които издава министърът на здравеопазването. 
 
"След дебат в МС се прецени и се отхвърли предложението на административните магистрати обжалването на актовете на министъра да бъдат едноинстанционни. По отношение на запорите и вземанията на кредиторите се предвижда продължаване на забраната за налагане на запори върху трудови възнаграждения и пенсии. Срокът на действие на последващите мерки за преодоляване на последиците от вируса трябва да остане забраната върху налагането на запорите", посочи Кирилов.
 
"При социалния пакет за защита остават мерките, като някои от мерките не се ограничават до следващите два месеца, а са посочени по-дълги срокове, ,някои продължават до края на годината, има и срокове до 30 септември", обясни министърът.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки