Генерал Мутафчийски с отлични новини за българския спорт

От 15 май мислим да започнат индивидуалните тренировки на футболистите, обяви той

Генерал Мутафчийски с отлични новини за българския спорт

Началникът на националния оперативен щаб за борба с коронавирусa ген. Венцислав Мутафчийски обяви много добри новини за българския спорт.

 
Той гостува в студиото на bTV и призна, че редом с индивидуалните спортове на открито, които вече са разрешени, се подготвя това да се случи и за тези на закрито.
 
"Започва и постепенно отваряне, разбира се, при наблюдение на ситуацията и на спортове, които са на закрито. Това обаче ще е под строгото наблюдение на медицински екипи", обяви генералът, като допълни, че министърът на спорта Красен Кралев е изготвил стратегия, съобразявайки се с всички изисквания на Министерството на здравеопазването. 
 
За най-популярният спорт у нас - футбола, Мутафчийски каза, че най-късно на 11 юни трябва да се поднови първенството.
 
"Но за да стане това, трябва поне 2-3 седмици подготовка на футболистите. От 15 май мислим да започнат индивидуалните тренировки на футболистите. Там е направен график колко време ще има индивидуални тренировки. После ще се пуснат групови до 5 души. На 5 август трябва да уведомим УЕФА за нашите отбори, които ще участват в евротурнирите", коментира шефът на националния оперативен щаб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки