СЕНЗАЦИОННО! Двете ЦСКА в елита може да се обединят!

Вижте подробности

СЕНЗАЦИОННО! Двете ЦСКА в елита може да се обединят!

Благодетелят на ЦСКА 1948 и един от най-големите спонсори на българския спорт - Цветомир Найденов, даде ексклузивно интервю пред БЛИЦ:

- Г-н Найденов, днес ще стане ясна съдбата на Втора лига. Вие вече твърдо обявихте позицията си. Как ще изглежда обаче родният елит с две ЦСКА-та в него, ако ЦСКА 1948 влезе в ефбет Лига?

- Това ще бъде конкуренция – нормална и лоялна, надявам се без ексцесии. Единият ЦСКА тръгна от нулата. Беше създаден на 19 юли 2016 година във Военния клуб. На сбирката присъстваха 79 човека, които платиха членски внос. Другият ЦСКА беше направен с доста повече пари. Литекс се преименува на ЦСКА-София и директно влезе в Първа лига, за да не се губи интересът на зрители.

- Възможно ли е при това положение да има обединение между двете ЦСКА-та?
- Това ще го решат феновете. Всеки отбор в София и в България се бори да привлича нови и нови привърженици. Ако ще се дискутира въпрос за сливане, думата ще бъде на запалянковците, а не на ръководствата на двата клуба.

- Как според вас ще се развие сценарият на драмите в Левски?
- Поддържам връзка с Тити Папазов. Информирам се за ситуацията като футболен фен. Тити ми се вижда оптимист и че има решение на проблема. Аз го познавам като добър спортен ръководител и знам, че не говори глупости. Той явно има решение. Феновете могат да му имат доверие, след като успя да съхрани преди години баскетболния Левски. Тогава се бореше с два лева в джоба и изпълни мисията си.

- Акциите обаче още не са пристигнали?
- Ами до снощи не бяха пристигнали….

- Вие пуснахте пост във Фейсбук, в който написахте, че Васил Божков трудно ще даде акциите.
- Ами продължавам да твърдя, че той, като каже нещо, може да стане обратното. Така че, Тити да си има едно наум. Аз, всъщност, съм го предупредил да има едно наум.

- Добре де – Божков дава акциите на Тити и какво ще последва?
- Питайте Папазов. Аз вече ми казах, че Тити има решение на проблема. Как обаче ще го разреши, трябва той да обяви пред медиите и пред футболната общественост.

- Преди време обявихте, че сте готови да помогнете финансово и на Левски при смяна на собствеността. Така ли ще бъде в действителност?
- Тити каза, че е не е морално да подкрепяме Левски след Божков. Така че, ще се съобразим с неговото изказване. Но тук ще ви разкрия нещо интересно. След като ни махнаха спонсорството от Левски, в продължение на една година – от януари 2019 до януари 2020 година, моята фамилия Найденови даряваше по 41 000 лева на Левски всеки месец. Това общо прави малко под 500 000 лева и искам да уточня - ставаше въпрос за дарени пари, а не под формата на реклама и спонсорство. Това бяха дарени пари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки