ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА: Само един бългаски мач е попаднал под подозрение, че е манипулиран

Вижте подробности

ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА: Само един бългаски мач е попаднал под подозрение, че е манипулиран

Само един мач от България е попаднал под подозрение, че е манипулиран с цел печалба от залагания през календарната 2020 година. Мониторингът е на „International Betting Integrity Association“ - обединение на букмейкъри, което следи движения на парични потоци за залагания в различни спортове и е партньор на УЕФА.

 
Под наблюдение у нас са Първа лига, Втора лига и Елитната юношеска група до 19 години. Максимално ниският резултат в сравнение с предишни сезони е фактът, че интеграционната и образователна кампания на БФС, както и лекциите на офицера по почтеността Марио Костурков имат много сериозен ефект. След като преди години сигналите от УЕФА бяха доста повече и в по-сериозни мащаби, сега съмненията за уредени мачове в българския футбол са спаднали драстично. Като цяло футболът е много по-малко засегнат в последните 8-10 месеца, за разлика от тениса на корт.
 
Последният случай от нашата efbet Лига беше в края на миналия шампионат. Тогава отборът на Верея Стара Загора беше изваден заради поредица от сигнали. В началото на това първенство пък бяха глобени новакът в елита Царско село и Струмска слава Радомир заради съмнения в честността на техни резултати, но пак от миналогодишната кампания във Втора лига. Санкцията от 5000 лева беше наложена на основание чл. 46, ал.6, б. В от Дисциплинарния правилник. По същата точка със същата глоба беше наказан отборът на Струмска слава Радомир.
 
БФС работи в тясно сътрудничество и с хората от платформата „Спортрадар", която също се ангажира в борбата с уредени мачове във футбола, баскетбола, хандбала и в крикета. Пак с Верея Стара Загора беше последният случай, в който косвено се засегна името на България. Бившият треньор на тима - украинецът Александър Севидов бе осъден за манипулиране на мачове в Украйна, като това е станало докато е бил начело на Иличовец.
 
БФС е съдействал на украинските си колеги с предоставяне на цялата информация за престоя на този треньор в нашата страна като част от политиката за сътрудничество и ограничаване на лошите практики и негативните явления. Старозагорци пък трябваше да играят през този сезон във Втора лига, но изобщо не започнаха първенството и се свлякоха в областната група.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки