Караиванов разясни за договорите на футболистите и трансферния прозорец

След 27-ми юли ще има яснота и за евротурнирите и мачовете на националните отбори

Караиванов разясни за договорите на футболистите и трансферния прозорец

 Главният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов сподели на пресконференция в централата на БФС, че договорите на всички играчи ще бъдат удължени до края на сезона, който трябва да приключи до срещата на юли. Той допълни, че трансферният прозорец ще отвори на 17 юли, а след 27 юли ще има яснота за евротурнирите и мачовете на националния отбор.

"Договорите, които изтичат през май и юни по препоръка на ФИФА се удължават до края на първенството. Това първенство ще завърши по старите правила, със старите футболисти. На 17 юли отваря трансферният прозорец. Дотогава не са позволени завръщания и напускания. Стигаме до възможност от 5 юни до средата на юли да завършим", започна Караиванов.

"Футболът е един от най-потърпевшите бизнеси в света. Футбол без публика е трагично, но това е начинът да се спасиш. Все още никой не може да каже ще има ли евротурнири. Ще има ли международни мачове. Няма как да не продължава тази сянка на съмнение. Всички от Първа лига искат да подновят. Форматът не се променя. Продължава поне още 1 година. Вичко по правилата към момента. Днешните решения ще бъдат пратени на УЕФА. На 27 ще има заседание в УЕФА какво ще се прави оттук нататък и информация за евротурнирите, както и за националните отбори.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки