УЕФА планира приключване на сезона до края на август

"Повечето от първенствата ще довършат сезона", уверен е Александър Чеферин

УЕФА планира приключване на сезона до края на август

УЕФА има план как да приключи сезонът до края на август, а в него са включени Шампионската лига и Лига Европа. Това заяви президентът на европейската футболна централа Александър Чеферин. Повечето от първенствата в Европа бяха спрени през март поради пандемията от COVID-19, но много от тях вече обявиха дати за рестартирането им, а вчера бе подновена и Бундеслигата.

"Имаме идея, но трябва да изчакаме изпълнителния комитет на УЕФА да потвърди датите. Мога да кажа, че европейският сезон ще бъде приключен, ако нещата са както сега, през август", заяви Чеферин.

"Мисля, че повечето от първенствата ще довършат сезона. Тези, които не го направят, това си е тяхно решение. Техните представители ще трябва да играят квалификации, ако искат да участват в евротурнирите", допълни той.

Във Франция, Холандия и Белгия взеха решение за прекратяване на шампионатите. От Пари Сен Жермен, който бе обявен за шампион, заявиха, че ще играят срещите си от Шампионската лига извън Франция, тъй като правителството забрани професионалния спорт до септември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки