Павел Колев: Левски се нуждае от 3 млн. до края на юли

"Насрочихме дата за Общо събрание, приемаме дарението на Пеевски"

Павел Колев: Левски се нуждае от 3 млн. до края на юли

Левски се нуждае от 3 млн. до края на юли. Това обяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев след проведеното днес събрание на Управителния съвет.

 

"Клубът влиза в състояние на несъстоятелност, ако не събере тези пари. Това е възможно най-лошия сценарий, надявам се да не се стига до там", предупреди той.

 

"Най-спешните плащания си остават тези, които ги знаете. В най-новата история на българския футбол по-прозрачен клуб от Левски няма. Не смятаме да изневеряваме на този принцип. Един бюджет се формира на база на възможности и инвеститори, които са решили да инвестират някакви средства. Ако тези инвеститори ги няма, тогава бюджетът може да бъде различен. Всякакви интерпретации на тема, че в Левски в последната 1 година се е изсипвал безконтролно "златен дъжд" от пари, са толкова нелепи, че няма смисъл да ги коментирам. Най-важните са заплатите на футболистите. Други активи футболните клубове нямат, такива са футболистите. Правим всичко възможно да ги задържим, за да можем да реагираме при отваряне на трансферния прозорец и да генерираме приходи и да свием разходи", заяви още изпълнителният директор.

 

Стана ясно още, че "сините" ще свикат Общо събрание на акционерите. Предложените дати са две - 6 юли или 22 юли.

 

"Клубът трябва да свика общо събрание на 6 юли, като в поканата ще бъде предвидена и втора дата, като съществува възможност мажоритарният акционер или негов упълномощен представител да не присъства, което ще го направи невъзможно за провеждане поради липса на кворум. Втората дата е 22 юли", каза Колев.

 

Той разясни, че на срещата на акционерите няма да се обсъжда процедура по обезсилване на мажоритарния пакет акции на клуба.

 
"Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, която крие редица рискове и изисква съгласието на мажоритарния акционер, защото не може да се направи едностранно. Това означава намаляване на уставния капитал, което ще лиши редица кредитори от обезпечение и не е най-добрата опция", обясни директорът.
 
"Дарението от Делян Пеевски? УС има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарието и да го изхарчим прозрачно. Трябва да предадем Левски в добро състояние на следващото управление. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се. На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков", каза още Колев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки