ГРАНДИОЗНО! Ред Бул Лайпциг разби Майнц с 13:0 в Бундеслигата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Това е общият резултат от двата мача през сезона, днес се стигна "само" до 5:0

ГРАНДИОЗНО! Ред Бул Лайпциг разби Майнц с 13:0 в Бундеслигата (СНИМКИ+ВИДЕО)

РБ Лайпциг разби с категоричното 0:5 Майнц 05 като гост в мача им от 27-ия кръг на Бундеслигата. "Биковете" оформиха зашеметителен общ резултат 13:0 от двата си мача с "червените" през този сезон, след като през есента в Лайпциг сблъсъкът им завърши при категоричното 8:0.

Гостите притиснаха домакините още от самото начало на мача и в 11-ата минута поведе в резултата. Конрад Лаймер центрира по земя отдясно и Вернер технично насочи кълбото в долния десен ъгъл на Флориан Мюлер.

 
Майнц не успя по никакъв начин да направи дори минимален опит да се върне в мача и в 23-ата минута топката отново се озова във вратата им. Този път Марсел Забитцер центрира и Поулсен спокойно с глава удвои.

Само 120 секунди по-късно Вернер беше на сантиметри от това да направи резултата класически. В 33-ата Поулсен направи шпокиращ пропуск от няколко метра, с което остави шансовете на домакините.

Дойде и 36-ата минута, в която РБ все пак увеличи преднината си. Тогава точен беше Марсел Забитцер, а при атаката като че ли имаше засада, но след консултация с ВАР голът остана редовен. Минута преди почивката Нкунку излезе сам срещу вратаря, но стреля в аут.

Четвъртият гол във вратата на Майнц дойде само три минути след почивката, като отново Вернер беше точен. Късметът продължаваше да обръща гръб на Нкунку, който в 54-ата пропусна трети 100-процентов гол.

В 75-та минута Поулсен пусна дълъг пас напред към Вернер, който между двама бранители в червено се справи с овладяването и от въздуха пусна топката покрай Мюлер за 0:5.

До края на срещата Майнц все пак стигна до малко по-опасни ситуации пред Гулаши и то единствено защото гостите свалиха сериозно темпото и позволиха на съперника си да погледне смело към вратата им. 

С победата си Лайпциг се върна на третото място в класирането с 54 точки - на все още седем пункта от върха, докато Майнц вече все повече се доближава до опасната зона, като авансът им пред шестнайстия Фортуна е само четири точки, а отборът от Дюселдорф е и с мач по-малко.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАЙНЦ 05: Мюлер, Брума, Сент-Юст, Ниакате, Баку, Фернандеш, Кунде, Арън, Боетиус, Онисиво, Куайсон;

РБ ЛАЙПЦИГ: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Халщенберг, Нкунку, Забицер, Лаймер, Кампл, Олмо, Поулсен, Вернер;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки