Гьонов: Всички фенове на ЦСКА имаме вина за тази ситуация

Преговаряме с български треньори, които са можещи хора, разкри изпълнителният директор на ЦСКА 1948

Гьонов: Всички фенове на ЦСКА имаме вина за тази ситуация

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов смята, че всички фенове на ЦСКА имат вина за събитията, които се случват.

 
„Целите ни за следващия сезон са да надградим и да радваме хората. Ще се опитаме да привлечем едни от най-добрите български футболисти и едни от най-добрите млади играчи. Идеята ни е да направим една сплав от опитни и добри, а в следващия момент – млади и перспективни. На този етап ще направим всичко възможно да играем без чужденци. Надяваме се българският пазар да го позволи”.
 
„Не искам да се ангажирам с нищо конкретно за класиране. Търсим усърдно треньор, който да поеме отбора, провеждаме разговори. Нека първо окомплектоваме отбора. Преговаряме с български треньори, които са можещи хора”, каза Гьонов пред NOVA.
 
„Гледам странно за мача с ЦСКА. Ще бъде емоцианално и мач на ценностите, тъй като ще се борим да доказваме кой е ЦСКА пред публиката. Възможно е да има обединение и моделът трябва да е този, който изповядва ЦСКА 1948. Клубът да е на феновете, да имат право на глас. Това е моделът, който ще избегне в бъдеще да се случи това, което стана с ЦСКА през 2016-а година и това, което сега става в Левски”, допълни директорът.
 
„Феновете не трябва да издържат клуба, а да определят кой да ръководи клуба и да контролират ръководството. Колкото повече фенове има, така ще се генерират повече спонсори, рекламодатели, но реално фенът не може да издържа изцяло футболен клуб. И преди съм казвал – подал съм ръка на всички. Заповядвайте, елате, нека изберем ново ръководство, което да има представители на повече групи и да се получи силен ЦСКА, който да играе. Всеки има право на мнение и уважаваме мнението на другите. Каним ги да дойдат при нас. Ясно ми е, че за всички цесекари домът ни е „Българска армия”, но нека не бъдем фенове на стадиона, а на отбора”, акцентира той.
 
„Ще настоявам този мач да бъде възможно най-добре охраняван, възможно най-добре да се подходи към футболисти на двата отбора, публика, ръководства. Това е важното. Оттук нататък мисля, че наредбите на БФС за „рисковите” мачове е да се играят на „Васил Левски”. Феновете на ЦСКА имат своето мнение, подкрепят отбора, зад който са застанали. Не биха искали да направят рязка промяна след промяната, която направиха през 2016-а година. Разбирам ги донякъде, но искам да им покажем, че те изхождат от грешна позиция. Не сме създадени да им пречим – не е така. Ние сме създадени от фенове на ЦСКА, заедно, които не искаха да последват примера, който направи господин Ганчев. Не искам да повтарям. Ние бяхме против и започнахме от най-ниското ниво. Сега е моментът, каним всеки, който иска, да дойде, да изгледа мач и да прецени. Никой няма да върнем, няма да обидим. Ако тарторите на Сектор „Г”, които в годините са показали колко много обичат ЦСКА, не искат да споделят нашето мнение, ние ще го уважим. По никакъв начин няма да ги третираме по по-различен начин”, допълни той.
 
„Не искам да коментирам определенията за нас. Видно е, че в очите на крайните фенове на ЦСКА София ние сме родени да им пречим. Искам да ги убедя, че не е така, а да им покажем, че нашият модел е правилният. ЦСКА трябва да е пример за всички в България. Това, че даден клуб е фалирал, взел лиценза, преименувал се е, това не трябва да се прави. Ние показахме с честна игра как се правят нещата. Докъде ще стигнем в елита? Само времето ще покаже. Може би се притеснявам от провокации, тъй като има напрежение, но най-откровено заявявам, че оттук нататък ще се опитвам да туширам напрежението. Сега не знам как точно, но ще говорим, ще работим с органите на реда и ще се стремим всеки фен, който дойде на наш мач, без значение домакин или гост, то ще държим хората да се чувстват комфортно. Надявам се ръководството на ЦСКА София е да подходи по същия начин. Грозно ще е хора, които доскоро са били заедно да бъдат третирани зле, подигравки, лишения, които не мисля, че заслужава нито един фен на ЦСКА”, говори още Добрин Гьонов.
 
„Много е неприятно това, което се случва. Навярно в Европа ще разберат и двата случая в отделен план. Навярно всички имаме вина за това, което стана с ЦСКА. Не мисля, че само в нас е вината, тъй като считам, че в ЦСКА София има голяма вина. Ръководството там може би виждам най-голямата, феновете също, но на този етап така вървят нещата”, заключи Гьонов пред NOVA.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки