Ливърпул се оглежда за заместник на Тимо Вернер

Ювентус, Арсенал и Манчестър Юнайтед също имат интерес към 23-годишния французин

Ливърпул се оглежда за заместник на Тимо Вернер

Ливърпул може да насочи интереса си към крилото на Барселона Усман Дембеле, след като се появиха информации, че "червените" са се отказали от нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер заради високата му цена. Мениджърът Юрген Клоп иска да добави повече конкуренция в атаката си, като има голяма шанс Джердан Шакири и Дивок Ориги да напуснат „Анфийлд" това лято. 

 
Вернер отдавна е мишена за лидера във Висшата лига, като според съобщенията Клоп дори е говорил с него през „Zoom“ наскоро, но цената, поставена от РБ Лайпциг, се оказва огромна спънка.
 
Отборът от Бундеслигата е категоричен, че всеки, който иска да подпише с Вернер, ще трябва да плати клаузата си за освобождаване в размер на 50 милиона паунда. Ливърпул обаче също явно е засегнат от последици от кризата с коронавируса и го оценява на не повече от 30 милиона паунда.
 
Това ги е накарало да проучат алтернативи и според испанския вестник „Mundo Deportivo“ обмислят да се намесят в битката за Усман Дембеле, който отдавна е свързван с „мърсисайдци“. Нападателят бе искан от Клоп още, когато французниът беше в Дортмунд, но в крайна сметка се присъедини към Барса за 135,5 милиона паунда през 2017 година. Дембеле обаче често е преследван от контузии и многократно е порицаван за поведението си извън терена, закъснявайки за тренировки, изобщо да не се появява за тях показва или оставайки до късно да играе видеоигри.
 
Въпреки че новият наставник на Барса Кике Сетиен е фен на Дембеле, клубът смята, че ще бъде най-добре, ако спечелят пари от него това лято, като някои информации сочат, че той може да бъде продаден за само 40 милиона паунда. Това е по-малко от сумата, която Лайпциг изисква за Вернер, а Клоп си остава огромен фен на Дембеле, въпреки проблемите му на „Камп Ноу“.
 
Ливърпул обаче може да се сблъска с жестока конкуренция за подписа на Дембеле, след като италианския шампион Ювентус и английските Арсенал и Манчестър Юнайтед също имат интерес към 23-годишния французин.
Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки