Балъков: За мен ЦСКА си е ЦСКА, ако феновете решат може да има обединение

ЦСКА 1948 представи официално новия си треньор, вижте първото му интервю

Балъков: За мен ЦСКА си е ЦСКА, ако феновете решат може да има обединение

Новакът в efbet Лига от следващия сезон ЦСКА 1948 представи официално новия си треньор Красимир Баъков, който получи подарък от клуба - тениска на отбора с №20 и неговото име.

"Имахме доста разговори. Доста неща обсъдихме. Това е нов, млад, перспективен отбор. Това е отбор, който иска по възможно най-добрия начин да се интегрира в Първа лига. Това е проект, който ме заинтересува изключително много. Аз не искам и не смятам, че трябва да отговарям, на какъвто и да е въпрос относно спекулациите за ЦСКА. Интересува ме този отбор да се развива. Целта, която поставихме с ръководството е ЦСКА 1948 да играе по-добър и по-качествен футбол с всеки мач. Не казваме, че сме в Първа лига, за да останем в Първа лига, но не казваме, че сме в Първа лига, за да се борим с грандовете", започна Балъков.

"Запознат съм с целия кадър, който е в ЦСКА 1948. Лошото е, че започнахме много късно преговорите и почти цялата селекция е направена. Футболистите, които са се доказали в този клуб са останали в този клуб. Моята цел е в следващите шест месеца да анализираме всичко в клуба и в много перспективни разговори за бъдещето на клуба. Разчитаме изцяло на този състав, който в момента съществува. Този футболист, който искаме да привлечем е българин, но знаете как в България стават нещата с привличането на състезатели. Много трудно съществува такъв реален бизнес. Ние в професионална форма разговаряме с този футболист. Този футболист е от средата на терена. Името няма да го казвам, защото все пак е вътрешна информация. Всички ще сме много доволни, ако Мартин Камбуров подобри рекорда на Петър Жеков. Нека все пак той подпише договора, за да сме сигурни, че ще играе при нас. Той е един от най-големите голаджии на българското първенство", сподели Бала.

"Тепърва влизаме в Първа лига. Имаме футболисти с богат опит, но имаме играчи, които тепърва ще добиват опит. Ние ще работим всеки ден, за да бъдем по възможно най-добрия начин подготвени. Целта на ръководството е, както до сега, всяка година отборът да играе по-добре и по-добре. Отборът е стигнал таванът в България, което е Първа лига. Другият таван е Лига Европа и Шампионска лига. Не е реалистично да говорим за това, но апетитът идва с яденето. Някои момчета не ги познавам. Особено по-младите. Важното е отборът да играе все по-добър футбол. Да играем модерен и съвременен футбол, ако може да бъде и по-бърз и динамичен", допълни той, а после бе запитан какво мисли за евентуален мач срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“.

„Мен лично нищо не ме притеснява във футбола, нито пък ме изненадва. Видял съм и 1, и 1000. Уважавам и ценя всичко, което са направили ръководството на ЦСКА София. Работил съм с тях, познавам ги много добре. Знам, че няма да ни е лесно, когато играем срещу тях. Може би ще има негативна нагласа от страна на някои фенове. Аз мисля, че хора, които мислят рационално и логично, ще разберат, че аз съм професионалист. Ако ме извикат да работя в Левски и се договорим, и видя перспектива, ще отида да работя и в Левски. Това, което го има в България, много, много не го разбирам. Повече от моето време е минало в чужбина, знам, че трябва да се съобразяваме с българския манталитет, но за мен, човек, който работи един клуб и подпише договор с него, трябва да работи на 100%”, сподели специалистът и коментира фактът, че вчера част от световните медии оповестиха назначението на Балъков, но объркаха името на новия му клуб с това на ЦСКА София.

„Световните медии може да са объркали, но в края на краищата правим реклама на ЦСКА. За мен ЦСКА е ЦСКА. Аз не крия, че като малък и дете съм бил привърженик на ЦСКА. Уважавам абсолютно всички фенове на ЦСКА. Доколкото на мен ми е известно, а и ръководството и хората, които стоят зад ЦСКА 1948, са казали, че те нямат нищо напротив някой ден да стане обединение. Аз съм първия, който ще вдигне ръката за такова обединение. Всичко зависи от феновете.”

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки