Хамилтън призова за повече чернокожи в моторните спортове

Световният шампион във Формула 1 не смята, че има толерантност към състезатели с тъмен цвят на кожата

Хамилтън призова за повече чернокожи в моторните спортове

 Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще създаде комисия за подпомагане автомобилните спортове да въвличат повече млади хора от чернокож произход.

35-годишният британец заяви в колонка в Sunday Times, че работи с Royal Academy of Engineering, за да създаде проучвателно партньорство – комисия Хамилтън. Пилотът на Мерцедес, който говори за расизма, с който се е сблъсквал по време на кариерата си, заяви, че независимо от своя собствен успех в спорта „институционалните бариери, които държат Ф1 „непризнаващи“ продължават“. „Не е достатъчно да ме посочите с пръст, или който и да е назначен чернокож работник, като значим пример за прогрес. Хиляди хора са назначени на работа по света в тази индустрия и тази група трябва да е по-представителна в обществото“, каза той.

Първият чернокож световен шампион в историята на Формула 1, който изрази гласно подкрепата си за скорошните протести Black Lives Matter, заяви, че образованието „е ключът към отварянето на по-равнопоставено общество“. „Спечелването на титли е страхотно, но искам да бъда запомнен с работата ми за създаване на по-равнопоставено общество чрез образование. Това е нещото, което ме мотивира“. Комисията ще изследва как автомобилните спортове могат да бъдат средство за въвличане на повече млади хора от чернокож произход чрез наука, технология, инженерство и математика.

Освен това тя ще вземе под внимание липсата на примери на подражание, бариерите за хората с различен цвят на кожата и потекло и „проблематичните практики при назначаване на хора на работа“, които означават, че по-малко чернокожи хора, които се дипломират, влизат в инженерството. „Надявам се тази комисия да позволи една истинска промяна. Когато погледна назад 20 години, искам да видя спорта, който даде на едно срамежливо дете от работническата класа в Стивънидж толкова много възможности, да стане разнообразен подобно на сложния и мултикултурен свят, в който живеем“, завърши британецът.

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

В Мелбърн: Сайнц над всички, двоен успех за Ферари (ВИДЕО)

Верстапен не финишира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки