ДРАМА ВЪВ ВИГО: Селта спъна Барселона по пътя към титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шоуто на Меси и Суарес не стигна на каталунците за трите точки

ДРАМА ВЪВ ВИГО: Селта спъна Барселона по пътя към титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона се издъни при гостуването си на Селта - 2:2. Каталунците на два пъти повеждаха с попадения на Луис Суарес след асистенции на Лионел Меси, но Фьодор Смолов и Яго Аспас не им позволиха да си тръгнат като победители от "Балаидос". Тимът на Кике Сетиен все пак поведе в класирането, но само с една точка пред Реал (Мадрид), който обаче има мач по-малко. Утре столичани гостуват на последния - Еспаньол. 
 
Барселона започна доста по-активно и в 5-ата минута беше много близо до отбелязване на попадение, но Жерар Пике разтресе напречната греда след центриране от корнер. Домакините отговориха с опасна атака, при която Смолов се засуети и не успя да измисли нищо опасно. 
 
Гостите поведоха в 20-ата минута. Артуро Видал беше фаулиран пред наказателното поле. Всички очакваха удар на Меси, но той центрира за Суарес, който реализира с глава от малкото наказателно поле - 0:1.
 
 
Последваха два добри шанса за Селта. Първо Смолов не успя да се възползва от грешка на Тер Сеген - вместо да подаде в наказателното поле към Аспас, той избра да стреля и пропиля чиста възможност за отбора си. След това Денис Суарес намери Аспас, на който но малко не му достигна, за да се разпише, като стражът на Барса изби, а това и при добавката улови топката. В 40-ата минута удар на Лионел Меси пък прелетя встрани.
 
Втората част започна по страхотен начин за домакините. В 50-ата минута Йокай центрира за на Фьодор Смолов в наказателното поле и този път той не сгреши -  1:1.
 
След изравнителния гол Барса тръгна по-агресивно напред. В 52-ата Меси опита удар, но не се получи. Аржентинецът имаше претенции за дузпа заради агресивно влизане на защитник. След консултация с ВАР съдията не сметна, че има основания да прегледа положението.
 
В 66-ата и Пике имаше претенции, че е задържан от Араухо при корнер, но отново не последва сигнал за дузпа. Минута по-късно Луис Суарес вкара ефектен гол. Защитата на домакините подари топката на Меси, който чукна за Суарес, уругваецът се завъртя и насочи топката към далечния ъгъл - 1:2. 
 
Това беше асистенция номер 11 за Лео през календарната 2020 година, което е рекордно постижение за играч от топ 5 първенствата.
 
В 80-ата бившият играч на Барса Нолито отправи коварен нисък изстрел, но Тер Стеген плонжира и успя да избие. Подаването дойде от Яго Аспас. В 87-ата Жерард Пике се размина с топката и Рафиня се възползва, изработвайки си нарушение. Тер Стеген не подреди добре стената и Яго Аспас завъртя топката от външната страна, за да реализира за 2:2. В 94-ата домакините дори можеха да спечелят. Денис Суарес пусна към свободния Нолито, който от много близо не успя да вкара. Тер Стеген се намеси брилянтно.
 
 
 
СТРАТОВИ СЪСТАВИ
 
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Видал, Ракитич, Пуч, Меси, Суарес, Фати
 
СЕЛТА: Бланко, Араухо, Саенс, Айдо, Гонсалес, Денис Суарес, Окай, Мендес, Васкес, Смолов, Аспас
Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки