ДРАМА ВЪВ ВИГО: Селта спъна Барселона по пътя към титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шоуто на Меси и Суарес не стигна на каталунците за трите точки

ДРАМА ВЪВ ВИГО: Селта спъна Барселона по пътя към титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона се издъни при гостуването си на Селта - 2:2. Каталунците на два пъти повеждаха с попадения на Луис Суарес след асистенции на Лионел Меси, но Фьодор Смолов и Яго Аспас не им позволиха да си тръгнат като победители от "Балаидос". Тимът на Кике Сетиен все пак поведе в класирането, но само с една точка пред Реал (Мадрид), който обаче има мач по-малко. Утре столичани гостуват на последния - Еспаньол. 
 
Барселона започна доста по-активно и в 5-ата минута беше много близо до отбелязване на попадение, но Жерар Пике разтресе напречната греда след центриране от корнер. Домакините отговориха с опасна атака, при която Смолов се засуети и не успя да измисли нищо опасно. 
 
Гостите поведоха в 20-ата минута. Артуро Видал беше фаулиран пред наказателното поле. Всички очакваха удар на Меси, но той центрира за Суарес, който реализира с глава от малкото наказателно поле - 0:1.
 
 
Последваха два добри шанса за Селта. Първо Смолов не успя да се възползва от грешка на Тер Сеген - вместо да подаде в наказателното поле към Аспас, той избра да стреля и пропиля чиста възможност за отбора си. След това Денис Суарес намери Аспас, на който но малко не му достигна, за да се разпише, като стражът на Барса изби, а това и при добавката улови топката. В 40-ата минута удар на Лионел Меси пък прелетя встрани.
 
Втората част започна по страхотен начин за домакините. В 50-ата минута Йокай центрира за на Фьодор Смолов в наказателното поле и този път той не сгреши -  1:1.
 
След изравнителния гол Барса тръгна по-агресивно напред. В 52-ата Меси опита удар, но не се получи. Аржентинецът имаше претенции за дузпа заради агресивно влизане на защитник. След консултация с ВАР съдията не сметна, че има основания да прегледа положението.
 
В 66-ата и Пике имаше претенции, че е задържан от Араухо при корнер, но отново не последва сигнал за дузпа. Минута по-късно Луис Суарес вкара ефектен гол. Защитата на домакините подари топката на Меси, който чукна за Суарес, уругваецът се завъртя и насочи топката към далечния ъгъл - 1:2. 
 
Това беше асистенция номер 11 за Лео през календарната 2020 година, което е рекордно постижение за играч от топ 5 първенствата.
 
В 80-ата бившият играч на Барса Нолито отправи коварен нисък изстрел, но Тер Стеген плонжира и успя да избие. Подаването дойде от Яго Аспас. В 87-ата Жерард Пике се размина с топката и Рафиня се възползва, изработвайки си нарушение. Тер Стеген не подреди добре стената и Яго Аспас завъртя топката от външната страна, за да реализира за 2:2. В 94-ата домакините дори можеха да спечелят. Денис Суарес пусна към свободния Нолито, който от много близо не успя да вкара. Тер Стеген се намеси брилянтно.
 
 
 
СТРАТОВИ СЪСТАВИ
 
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Видал, Ракитич, Пуч, Меси, Суарес, Фати
 
СЕЛТА: Бланко, Араухо, Саенс, Айдо, Гонсалес, Денис Суарес, Окай, Мендес, Васкес, Смолов, Аспас
Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки