Алекс Фъргюсън поздрави Кени Далглиш за титлата

Двамата шотландци са легенди за двата най-успешни клуба в Англия

Алекс Фъргюсън поздрави Кени Далглиш за титлата

 Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед - Алекс Фъргюсън, е поздравил своя стар съперник Кени Далглиш, след като Ливърпул спечели титлата във Висшата лига на Англия.

Двамата шотландци са легенди за двата най-успешни клуба в Англия. Фъргюсън беше начело на Юнайтед в периода 1986-2013 година. Сър Алекс изведе "червените дяволи" до 13 титли на Англия, 5 купи на Футболната асоциация и 2 трофея в Шампионската лига.

Юнайтед изпревари Ливърпул по титли на Англия под ръководството на Фъргюсън, според доста мнения не и без съдийска помощ.

Далглиш е бивш футболист и мениджър на Ливърпул. Той е три пъти европейски клубен шампион с "червените", както и осемкратен първенец на Англия. В допълнение печели и две купи на Футболната асоциация.

"Той (Фъргюсън) се свърза с нас, за да ни поздрави. Преминаваме през по-старото поколение - Фърги в Манчестър Юнайтед, Брайън Кид, Майк Самърби. Всички стари съперници, които преминаха през футбола по едно и също време с нас.

В края на годината изпратиха поздравително писмо. Това е голям комплимент. Съперници сме, но сте и достатъчно великодушни, за да изпратите писмо с поздравления. Всички сме в един и същ спорт, нали?", заяви 69-годишният Далглиш..

В същото време обаче от Манчестър Юнайтед си мълчат и не са поздравили официално големия си съперник за успеха.

Така са направили до момента и от Евертън, които вече 10 години нямат победа срещу Ливърпул в градските дербита.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки