Берое и Левски в люта битка за място в Европа

Кадрови проблеми за "сините" при визитата днес от 21:00 часа в Стара Загора

Берое и Левски в люта битка за място в Европа

 Тази вечер от 21:00 часа Берое приема Левски. Дву­боят е от сериозна важ­ност и за двата тима. Само с победа домакините могат да се надяват, че ще стигнат до евроквота. За да я завоюват, те ще трябва да са безапелацион­ни и в четирите си двубоя до края на кампанията. Си­ните пък може и да изпус­нат зона Лига Европа, ако не вземат трите точки в Стара Загора.

Треньорът на заралии Димитър Димитров няма никакви проблеми по окомплектоването на със­тава. Той обаче се колебае за схемата на игра - 4-4-2 или 3-5-2. Едно е ясно – на терена ще е Мартин Камбуров. Таранът отново ще тероризира отбраната на Левски. Именно той е фут­болистът, който в исто­рически план е огорчавал най-много сините - има 20 шампионатни гола срещу съперника, който е люби­мата му жертва. Камбуров все още е гладен за ус­пехи и гони рекордьора по попадения в елита ни - ле­гендарния Петър Жеков, който е с 253. Марто има 21 по-малко на сметка си - с 232 е. Ако Херо избере схе­ма с двама централни на­падатели, редом до Камбуров ще е Алиун Фол.

Берое е доста добре подготвен физически и ще опита да използва именно това си преимущество. Тимът ще пресира съпер­ника, ще пробва да го на­тиска постоянно. През сед­мицата заралии работиха за подобряване на предс­тавянето си в отбрана. В миналия кръг те пуснаха 2 леки гола срещу Лудогорец (1:2) и позволиха на про­тивника да ги обърне.

В Левски като че ли всичко е с краката нагоре - като се започне от финан­совото положение и се стигне до състава. Времен­ният треньор Георги Тодо­ров има сериозни проблеми около окомплектоването на състава. За Стара Заго­ра ще тръгнат 19 играчи, в това число и юношите. На последните две тренировки сините са окапали като круши - с контузии са халфът Симеон Славчев, крилото Насиру Мохамед и нападателят Дени Алар, които отпадат за мача. Под сериозна въпросител­на е и Станислав Иванов, който срещу ЦСКА (3:3) и реванша за купата срещу Аоко Пд (0:0) е играл на ин­жекции.

Сблъсъкът срещу Берое ще бъде и своеобразен бе­нефис за двама. Това са черногорският вратар Ми­лан Миятович и сенегалски­ят халф Кали Тиам. Те ще излязат като титуляри. Милан, който дойде мина­лото лято, участва в 25 шампионатни двубоя, в 13 опази мрежата си суха. Дефанзивният полузащитник Тиам е в Левски от начало­то на 2018 година. За този период бе титуляр при всички треньори. До мо­мента има 73 мача във всички турнири, в които е реализирал 5 гола. Кали и Миятович напускат като свободни агенти.

За тазвечершния двубой Райнов ще бъде преквали­фициран в централен за­щитник и ще замени нака­зания Каргас. Той ще си партнира с Ейолфсон, а бекове ще са Найденов и Го­ранов. Георги Тодоров се колебае кого да пусне до Тиам в халфовата линия -Юруков или Мазурек. Ата­ката ще води Роберта, а зад него ще действа Спиерингс. По крилата ще за­почнат Здравко Димитров и Паулиньо.

За Берое мачът е "всич­ко или нищо". Само с успех възпитаниците на Ди­митър Димитров могат да продължат да се надя­ват на чудо, което да ги прати в Европа. На "Гере­на" сякаш към момента чисто футболните неща са на заден план, защото най-важно е оцеляването на клуба.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки