Как ще действа БФС след думите на Букарев?

Вчера треньорът на Витоша намекна за черно тото и натиск за манипулиране на мача с Царско село

Как ще действа БФС след думите на Букарев?

 Наставникът на сигурния изпадащ от efbet Лига Асен Букарев обяви сензационно пред национален ефир, че е правен опит тимът му да легне на Царско село.

Обажданията били приятелски, но за сметка на това от доста места. Както е известно, съставът на Любослав Пенев победи с 1:0 в Бистрица.

"Видяхте, че ние винаги играем феърплей, както бе и днес. Защото от много места ни търсеха да дадем мача. Да легнем на Царско село и да ги пуснем. Това няма как да стане, докато съм треньор, където и да е. Визирам приятелски обаждания, да ги пуснем по симпатия, а не за пари. Чисто по съседски", бяха точните думи на Букарев веднага след мача.Самото изказване със сигурност ще отвори изключително много работа на БФС и комисията по феърплей в централата. Интересно е какво ще е становището на централата, след като проучи случая. Защото от Витоша трябва да кажат директно имената на хората, които са ги търсили, за да искат "бистришките тигри" да дадат срещата, а те явно са много, по думите на Букарев.

Тъжното е, че футболът ни, който и без това е на дъното и се разяжда от ежедневни разправии на всякакви нива, е забъркан в още един голям скандал. Този може да се окаже на темата, която за УЕФА и ФИФА, заедно с расизма, не търпи никаква толерантност.

Последните години съмненията за уредени мачове у нас чувствително намаляха, което е хубава новина, но интересното е, че няколко пъти бе замесено името на Царско село. През април 2018 година от БФС съобщиха, че топченгета са отишли да наблюдават срещата между Оборище и Царско село от Втора лига. Сигналът тогава бил подаден от Системата за ранно предупреждение на УЕФА, откъдето на няколко пъти били получавали информации за съмнителни мачове  на двата отбора. В началото на този сезон пък през юли 2019 година дисциплинарната комисия към БФС порицава и наказва с глоба от 5000 лева Царско село за съмнителни мачове със Струмска слава от Втора лига и Купата на България.

Ето тогавашното официалното съобщение на БФС:

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Царско село“ гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева. На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Струмска слава“ гр. Радомир с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

"Съд до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват без да имат доказателства", заяви тогава собственикът на Царско село Стойне Манолов.

Именно това е крайно време да се случи. Прокуратурата и МВР да се самосезират, ако държавата иска в България да има развитие на най-обичания спорт, който изживява най-тежките си дни.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки