УНИКАЛЕН КЪСМЕТ! Левски надви Берое с два гола от две положения, задмина ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Робърта стана герой за "сините", Камбуров пак вкара на "клиентите" си

УНИКАЛЕН КЪСМЕТ! Левски надви Берое с два гола от две положения, задмина ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски извади уникален късмет при гостуването си на Берое. "Сините" вкараха два гола от два удара във вратата на домакините и спечелиха с 2:1 мача от втория кръг на плейофите в първата шестица на efbet Лига. Успехът изстреля столичани на второто място с точка пред вечния съперник ЦСКА. Берое пък на практика се прости с  шансовете си за четвъртото място, като изостава на 7 точки от Локомотив (Пд).
 
В герой за "сините" се превърна Найджъл Робърта, който вкара и двете попадения за отбора си, точен за домакините бе Мартин Камбуров. Това беше попадение №233 за нападателя в родния елит.
 
От състава на гостите отсъстваха отказалият се капитан Живко Миланов, наказаният Янис Каргас, вратарят Георги Георгиев, Франко Мазурек, Станислав Иванов и Симеон Славчев.
 
Минути преди началото на двубоя пък ръководството на Левски засвидетелства своето уважение към Милан Миятович и Хали Тиам, които изигра последените  мач за "сините". Легионерите получиха специален плакет от изпълнителния директор Павел Колев, а също така и екип на клуба. Номерът на фланелката съответстваше на мачовете, които двамата имат за столичния гранд. Признанието за Тиам дори бе още по-голямо, след като започна днешната среща с капитанската лента.
 
 
Белое започна по-агресивно и още във втората минута застраши сериозно вратата на Левски. Алиун Фал пусна отлично извеждащо подаване към Крум Стоянов, който обаче стреля неточно. Четири след това Конте подаде към Камбуров, който финтира Ейолфсон, нагласи си топката на десния крак и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче беше спасен от Милан Миятович и той спаси
 
В 12-ата минута грешка на Здравко Димитров позволи на Крум Стоянов да овладее топката в наказателното поле. Вместо да стреля, той потърси подаване вдясно от себе си и сгреши, защото там нямаше играч на Берое.
 
 
Превъзходството на Берое беше осезаемо. В първия четвърт час те бяха отправили четири удара към вратата на съперника срещу нито един на сметката на Левски.  Именно "сините" обаче първи стигнаха до попадение. Те вкараха в 23-ата минута след груба грешка в защитата на домакините. Мезаг подари топката топката на Спиерингс, който подаде към Робърта. Нападателят си нагласи топката и да не остави никакъв шанс на вратаря на домакините Душан Перниш - 0:1.
 
Холмар Ейолфсон пропусна да удвои минута по-късно след центриране на Здравко Димитров. Исландецът обаче стреля с глава встрани от вратата.
 
Берое се хвърли да търси изравнителен гол и усилията на тима бяха възнаградени. Вездесъщият Матрин Камбуров по навик наказа Левски. В 34-ата минута той Нападателят засече центриране на Конте и с десния крак прати топката в мрежата на Миятович. Това беше попадение №24 във вратата на "сините" за него.
 
 
Мезаг можеше да направи обрата пърлен в 36-ата минута, но пропусна с глава. Същото стори и Тоуба в 43-ата, когато също стреля с глава, но на сантиметри от гредата.
 
Треньорът на "сините" Георги Тодоров направи две промени още на почивката. Той извади Стайн Спиерингс и Паулиньо, а в игра се появиха Деян Лозев и Мартин Петков.
 
Ситуацията на терена не се промени и Берое продължи да е по-активен. В 56-ата минута силен шут на Крум Стоянов като по чудо не намери мрежата на Миятович. Десет след това вратарят на Левски отново трябваше да се намесва решаващо след отлично изпълнение на Иван Минчев.
 
 
И отново по подобие на първото полувреме Левски изненада съперника си, за да поведе в резултата. В 73-ата минута Иван Минчев сбърка в центъра, което позволи на Деян Лозев да пусне отличен извеждащ пас за Найджъл Робърта. Нидерландецът напредна сам срещу Перниш и майсторски реализира - 1:2.
 
До края Берое опита да стигне поне до равенството, но без успех.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БЕРОЕ: 12. Душан Перниш, 5. Теди Мезаг, 6.  Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 17. Ибрахима Конте, 20. Стив Фуртадо, 27. Крум Стоянов, 59. Ахмед Тоуба, 73. Иван Минчев
 
ЛЕВСКИ: 1. Милан Миятович, 4. Иван Горанов, 5. Холмар Ейолфсон, 6. Ивайло Найденов, 7. Паулиньо, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 23. Хали Тиам, 40. Стайн Спиерингс, 70. Мартин Райнов, 77. Илия Юруков 
 

 

90+5 - Край на мача!

 

90+3 - Жъл картон за Александър Василев

 
 
90 - И Миятович е санкциониран с картон за бавене на времето
 
 
89 - Жълт картон за Здравко Димитров
 
 
81 - Изстрел на Мартин Камбуров, който този път не попадна в очертанията на вратата
 
 
73 - ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Найджъл Робърта отново отбеляза! Той получи отличен извегдащ пас от Деян Лозев, напредна и преодоля вратаря на Берое - 1:2
 
 
66 - Мойсторско изпълнение на Иван Минчев беше отразено от Милан Миятович
 
 
61 - Жълт картон за поредния груб фаул на Хали Тиам
 
 
58 - "Сините" поискаха дузпа. Те претендираха, че след Удар на Юруков топката е докоснала ръката на футболист на Берое, но реферът прецени, че нарушение няма
 
 
56 - Шут на Крум Стоянов извън наказателното поле профуча опасно близо до лявата греда на вратата на Миятович
 
 
51 - Алиун Фал опита удар с глава след центриране отляво, но много слаб и неточен
 
 
46 - Начало на второто полувреме
 
 
45+1 - Край на първото полувреме 
 
 
43 - Камбуров центрира, Райнов изпусна Ахмед Туба, който стреля опасно с глава, но на сантиментри от гредата 
 
 
41 - Далечен удар на Гаюс Макоута, но право в ръцете на Милан Миятович
 
 
 34 - ГООЛ ЗА БЕРОЕ! Отново Камбуров бележи срещу Левски. Нападателят засече центриане на конте и с десния крак прати топката в мрежата на Миятович
 
 
33 - Стив Футратодо центрира за Камбуров, Мартин Райнов обаче изчисти с глава и предотврати сериозна опасност за вратата на "сините"
 
 
28 - Конте отправи много силен изстрел, който профуча малко над напречната греда
 
 
23 - ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Робърта вкра след грешка в отброната на домакините! Теди Мезаг не успя да изнесе топката от собственото си наказателно поле. Пасът му беше пресечен от Спиерингс, който моментално продължи за Робърта. Нападателят си нагласи топката и да не остави никакъв шанс на вратаря на домакините Душан Перниш - 0:1.
 
 
16 - Ибрахима Конте отправи далечен удар, но встрани от вратата 
 
 
12 - Грешка на Здравко Димитров позволи на Крум Стоянов да овладее топката в наказателното поле. Вместо да стреля, той потърси подаване вдясно от себе си и сгреши, защото там нямаше играч на Берое
 
 
6 - Конте подаде към Камбуров, който финтира Ейолфсон, нагласи си топката на десния крак и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му беше в обсега на вратаря Левски Милан Миятович и той спаси
 
 
2 - Алин Фал пусна отлично извеждащо подаване към Крум Стоянов, който обаче стреля неточно
 
 
1 - Начало на мача
Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Цунами не тренира с Левски 24 часа преди дербито

Костов спокоен за състоянието на бранителя

Капитанът на Славия аут за "Герена"

Загорчич обяви групата за мача с Левски

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки