Сензациите в пресата: Левски пести и от лагери, чужденци се облизват за Станислав Костов

Акрапович вдигнал скандал, ЦСКА чака още нови и купата, Занев подписва тази седмица, Тиаго с едни гърди пред Белтраме за финала и още…

Сензациите в пресата: Левски пести и от лагери, чужденци се облизват за Станислав Костов

Сензациите в пресата днес, понеделник, 29.06.2020 година:

„Меридиан мач“: Акрапович вдигнал скандал на отбора си

Треньорът на Локомотив Пд Бруно Акрапович е вдигнал грандиозен скандал на тима си на полувремето на мача с Лудогорец. След края на първата част пловдивчани вече губеха в резултата с 0:4, като играта им може да бъде определена, меко казано, като безобразна. Специалистът е крещял на футболистите си на почивката, което очевидно е дало резултат донякъде. След почивката „черно-белите“ успяха да върнат един гол чрез Кенан Муслимович, макар че шампионите забиха още две попадения в края на мача. Все пак Локо вдигна гарда след почивката и се представи далеч по-добре. Бруно Акрапович не е пестил глас да вика на играчите си в съблекалнята.

„Тема спорт“: Занев подписва новия договор тази седмица

Капитанът на ЦСКА Петър Занев ще поднови договора си с ЦСКА през тази седмица. Възможно е армейците да обявят удължаването на контракта днес. По-рано през месеца бранителят заяви, че иска да остане на "Армията" и не мисли за други варианти. 34-годишният Занев подписа през 2019-а за един сезон. Той веднага се наложи като титуляр, а заради разправиите между Бодуров и ръководството стана и капитан на тима. Занев беше преквалифициран от ляв бек в централен защитник. Бившият играч на Селта е стабилен в отбрана, докато в неговата номинална зона като безспорен титуляр се наложи Мазику. Занев има 32 мача през сезона досега, от които 23 в елита, 4 за купата и 5 в Лига Европа. Той е и сред играчите с най-много асистенции на тима в първенството - 4. Занев успя и да се разпише с красив изстрел от фаул при 4:0 над Етър през октомври. От пряк свободен удар реализира и Греъм Кери -при 2:0 над Берое през март.

„Меридиан мач“: „Сините“ пестят и от лагери

Затягането на коланите на ..Герена“ става все по-осезаемо. „Сините“ са свили още едно перо от разходите си. Това са средствата за лагери преди мачовете. Вчера се разбра, че отборът не е спазил традицията да отсяда около Стара Загора преди гостуванията на Берое. Тимът направи сутринта тонизиращо занимание в базата си, след което се отправи към Града на липите. Подобно нещо досега се е случвало само преди мачове с пловдивските отбори. Левски не е имал по-далечно пътуване, откакто се поднови първенството. На „сините“ обаче им предстои и двубой с Лудогорец, който е в Разград. А едва ли на играчите ще им е приятно да се лашкат до там в автобуса часове преди самата среща.

„Тема спорт“: Защитата постави Акрапович в шах

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович се хвана за главата след мача с Лудогорец, загубен с 1:6. Причината е изключително слабата игра в защита, която отборът му показа. Гласените за титуляри във финала за Купата на България срещу ЦСКА в сряда не се представиха на ниво. Лукас Масоеро и Милош Петрович стартираха в Разград. Докато бяха на терена, черно-белите инкасираха 4 попадения. След това се появиха Диниш Алмейда и Йосип Томашевич, но играта не се подобри кой знае колко. Все пак се очаква в сряда триото в отбранителния вал да бъде Масоеро, Петрович и Алмейда, а Томашевич да е в ролята на ляв халф-бек. Акинсола Акинеми пък ще е резерва. За игра почти сигурно няма да бъде готов Давид Малембана, който пропусна последните срещи заради травма. Ако той е на линия, то Петрович може да излезе и като дефанзивен халф срещу армейците.

„Меридиан мач“: Чужденци се облизват за Станислав Костов

Станислав Костов може и да няма гол през това първенство, но все още привлича вниманието на чуждите отбори. Особено тези от Турция. В Югоизточната ни съседка отново се сетиха за него, а причина за това станаха твърденията, че „сините“ ще му бият шута. „Ако е в добра форма ще бъде ценна придобивка“, коментират комшиите. В отношенията му с Левски обаче настъпи сериозен обрат. Костов се извини на Георги Тодоров и отново попадна в състава. Както е известно, Станислав на два пъти отказа оферти от Турция. Той бе категоричен, че иска да играе само Левски, а освен това бе вързан да стои у нас заради бременната си приятелка, която миналото лято го дари с щерка.

„24 часа“: ЦСКА чака още нови и купата

ЦСКА има нужда и очаква още нови футболисти, макар вече да обяви три нови чуждестранни попълнения - нидерландския защитник Юрген Матей и френските халфове Юнус Санкаре и Амос Юга. Това призна изпълнителният директор на „червените“ Пламен Марков след нулевото равенство със „Славия“ за първенството и преди финала за купата с „Локо“ (Пд). „ЦСКА има добри футболисти, има нужда и от попълнения, които ще станат ясни след края на сезона“, каза той. Поредното спрягано име за „Армията“ е това на 21-годишния Жул Кейта от френския „Ланс“. Гвинеецът играе като ляво крило. Преди новите Пламен Марков чака във витрината на клуба да дойде купата. Организаторите на финала от Професионалната лига пък благодариха за решението на премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и Националния оперативен щаб за допускане на по-голям брой зрители по трибуните. Специално за мача ЦСКА - „Локо“ (Пд) в сряда от 19,15 часа на Националния стадион бе разрешено да има 12 000 души.

„Меридиан мач“: Тиаго е едни гърди пред Белтраме

Тиаго Родригес има по-големи шансове да започне в титулярния състав на „червените“ за финала с Локо (Пд) от конкурента си за поста Стефано Белтраме. Португалецът постепенно навлиза в добра форма, след като по време на пандемията си беше в родината и започна да тренира с тима едва 2-3 дни преди мача с Витоша (Бистрица). Белтраме пък започна много силно с червената фланелка, но имаше контузия на глезена, а след това температура и разстройство, които го изкараха от състава. Двамата започнаха като титуляри срещу Славия, но Тиаго показа по-добро състояние, като остана до края на терена, а Белтраме бе сменен от Евандро.
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки