Сензациите в пресата: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец, операция сваля цената на Холмар

В Камбюр се облизват за пай от Робърта, испански спец си тръгва от Лудогорец

Сензациите в пресата: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец, операция сваля цената на Холмар

Сензациите в родната преса на 30 юни, вторник, 2020 година:

Тема Спорт: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец


Бившият треньор на Лудогорец - Пауло Аутуори, иска да вземе двама играчи от Разград в новия си тим Ботафого. Местните медии обявиха, че от клуба вече са изпратили официални оферти за привлича­нето на централния защитник Рафаел Форстър, както и на десния бек Сисиньо.

Най-голямата нужда на Ау­туори е да подсили средата на отбраната. А преговорите за правата на 29-годишния Форс­тър засега не вървят гладко. Затова и треньорът има вари­ант с друг човек за тази зона. "По настояване на Пауло Ау­туори Ботафого продължава да бъде активен на трансфер­ния пазар. Аржентинският за­щитник Жоел Карли си тръгва, но вече е намерен негов за­местник. Бордът на директо­рите отправи официално предложение за закупуването на Рафаел Форстър от Лудгорец - отбор, който Аутуори ръководи през 2018-а година. Треньорът е убеден, че Форс­тър ще му свърши работа, за­щото играе с левия крак. Засега разговорите не са лесни, защо­то той има контракт с бълга­рите за още една година", пи­шат в латиноамериканската страна.

През този сезон Форстър има 8 шампионатни мача, като напоследък не попада в планове­те на Павел Върба, който раз­чита най-много на Драгош Григоре и Георги Терзиев в центъ­ра на отбраната.

Наред с това от Ботафого са осъществили контакт и с агентите на Сисиньо. Те са уве­домили клуба, че десният бек има договор за още 2 години с разградчани. Но той няма нищо против при разбирателство между двете ръководства да премине под наем в бразилския тим. Очаква се развръзка по преговорите да има до дни.

Тема Спорт: Испански спец си тръгва от Лудогорец

Испанският кондиционен треньор Иван Диас Инфантес напуска Лудогорец. Той ще се завърне в родината си след края на сезона и най-ве­роятно ще започне работа в бившия си клуб Атлетико Мадрид. С дюшекчиите той е ставал шампион на Испа­ния, вдигал е и Лига Европа.

"Атлетико е моят дом. По­стигнах толкова много в професията благодарение на клуба", заяви Диас пред ASG.

Той разкрива, че от Лудо­горец са му предложили "до­животен договор", но раждането на сина му Уго е про­менило приоритетите му. Затова и предстои раздяла между двете страни и за­връщането на испанеца в родината му.

В същото време 35-годишният Моци заяви, че ще играе още два сезона за ор­лите. "За мен това е осма титла с Лудогорец. Важно е да ходя на тренировка с удо­волствие. Имам договор за още две години и възнамеря­вам да го изпълня. Помагам на отбора, доколкото мо­га", каза румънецът пред ме­диите в родината си.

Тема Спорт: Операция сваля цената на Холмар

В Левски са силно притес­нени от състоянието на Холмар Ейолфсон. От до­ста мачове насам исланд­ският защитник играе с контузия. Мачът със Сла­вия ще бъде последен за не­го през кампанията. През следващата седмица цен­тралният защитник ще трябва да се оперира. Той има херния, която го из­мъчва през пролетта. Ляга­нето под ножа е много ло­ша новина за ръководство­то на Левски. На "Герена" разчитат с трансфер на бранителя да вържат част от бюджета за следващия сезон. Холмар е най-скъпоплатеният играч на сините. И той със сигурност ня­ма да остане в Левски през следващия сезон, въпреки че има действащ договора. Причината е, че клубът ня­ма как да си позволи да продължи да плаща месеч­ното му възнаграждение, което е в размер на над 30 хиляди евро.

За домакинството на Славия, което е в събота, 4 юли, от 18:00 часа, на линия най-вероятно ще бъде Ста­нислав Иванов. Нападате­лят пропусна визитата на Берое срещу контузия. В предишните мачове той играеше на инжекции.

Меридиан мач: Комшии решават за Карагарен след сряда


Пратеници на няколко турски клуба, сред които са и родни агенти с позиции в югоизточната ни съседка, ще следят специално изявите на Бирсент Карагарен по време на утрешния финал за Купата на България. От представянето на проектонационала, който и след рестарта на сезона е сред водещите фигури в състава на Бруно Акрапович, до голяма степен ще се зависи кога подготвяният негов тран­сфер ще се случи. В Турция вече писаха, че Акхисарспор и Хатайспор проявяват много сериозен интерес към говорещия турски език асеновградчанин, но и други от места са отправили запитвания към ръководст­вото на Локо (Пд). Собственикът Христо Крушарски наскоро призна пред „Меридиан Мач", че не му се иска да се разделя със своите любимци Карагарен и Умарбаев.

Меридиан мач: В Камбюр се облизват за пай от Робърта

Изявите на Найджъл Робърта в Левски не остават незабелязани в родната му Ни­дерландия. Двата гола, с които повали Берое, бяха приети с похвали най-вече от феновете на Камбюр. Робърта дойде на „Герена" от този тим през миналото лято. Той подписа в навечерието на гостуването на АЕК Ларнака. Сега запалянковците се надяват, че в Леоварден ще пристигне сериозна сума, ако Робърта бъде продаден. А според тях той едва ли ще остане в София, след като към него има доста сериозен интерес от чужди клубове. Смята се, че пръв на пистата е Легия (Варшава). Поляците искат да направят тандем в атака между Робърта и Швиерчок. „Дано сме си запазили сериозен процент при следваща продажба", надяват се феновете на Камбюр. „Може и да не получим нищо, Левски е зле финансово и може да си тръгне без пари", опасяват се обаче други.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки