Разпитът на Асен Букарев приключи

Вижте какво каза треньорът на Витоша Бистрица пред Комисията по етика и феърплей

Разпитът на Асен Букарев приключи

 Разпитът на треньора на Витоша Бистрица - Асен Букарев, относно скандала за опити за уреждане на двубоя с Царско село приключи. След срещата председателят на Комисията по етика и феърплей - ген. Васил Василев, даде повече подробности относно разговора в Бояна.

В самото обяснение Букарев заявил, че думите му са произлезли в състояние на афект и че не е получавал обаждания нито от човек на Царско село, нито от някой друг. Думите му са били провокирани от разговори със запалянковци и негови познати относно това дали отборът му би играл сериозно в оставащите срещи.

Комисията е отправила забележка към Букарев да прецезира изказванията си, тъй като е личност, чиито думи предизвикват широк обществен интерес.

"В проверката се съдържат данни за лица, които са назовани като приятели и фенове. Те не се отнасят до футболните среди. Преписката ще бъде изпратена до прокуратурата за проверка за евентуално наличие на престъпление", заяви ген. Василев.

"Не мога да ви кажа дали е имало повторно обаждане. Той не е заявил подобно нещо. Днес следобяд г-н Берберов ще занесе материалите в прокуратурата."

"В дните преди мача, в ежедневни разговори и контакти с различни хора, фенове, познати, приятели бях питан многократно дали Витоша ще играе сериозно до края на шампионата, в частност срещу Царско село. Разговори и въпроси, които ме дразнеха. Като треньор винаги съм спазвал правилата за честност и феърплей", са част от думите на Букарев.

"Той каза, че бил страшно притеснен от загубата. Бил ядосан от това, че предишния ден не е могъл да тренира отбора, тъй като е имал и проблеми с евентуално някои заразени футболисти. Бил прекалено ядосан и се извини за това, че дал по-силно интервю. Не се съобразил с думите си."

"Останалото ще го говоря пред прокурорите. Ние сме пратили доклада на дисциплинарната комисия. Това, което можем да направим, е да предупредм Букарев в бъдещи интервюта да спазва някакви правила на етика в коментарите си. Той казва, че преувеличил думите си."

"Негово право е да каже при нас каквото си пожелае. Ние му дадохме въпросник, на който той отговори."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки