Лоша новина за "лъвовете": Без публика на баражите за Европейското

Груповата фаза на Лигата на нациите също ще е без фенове по стадионите

Лоша новина за "лъвовете": Без публика на баражите за Европейското

 Баражите за европейското първенство и новото изда­ние на турнира Лига на нации­те почти си­гурно ще се играят пред празни трибу­ни. Това заяви директорът на Медицинската комисия към УЕФА Тим Майер. Той коментира как ще се проце­дира в условията на пандемия­та от коронавирус, а официал­ното решение на УЕФА ще бъде обявено тези дни.

Това е лоша новина за нацио­налния отбор на България, който на практика ще загуби дома­кинското си предимство при баражите за европейското първенство. На 8 октомври лъ­вовете посрещат Унгария на "Васил Левски" а при успех ще сме домакини на победителя от двубоя Исландия - Румъния (12 ноември). Именно той ще­ше да определи участника на турнира през следващата годи­на. Освен това груповата фаза на Лигата на нациите, която трябва да се проведе между 3 септември и 18 ноември, също ще бъде без публика по трибу­ните. В този период тимът на Георги Дерменджиев ще дома­кинства на Ейре, Уелс и Финлан­дия.

"В отделните страни е по-лесно да контролираш нещата и съответно да се допускат фе­нове в местните първенства. Но на международната сцена е по-сложно. В момента виждаме хора по стадионите в Сърбия и Беларус (б.р. - и в България), но турнирите под егидата на УЕФА следват стриктни пра­вилници. Затова не трябва да има привърженици по трибуни­те", каза д-р Майер пред DPA.

Именно той бе начело на ра­ботната група, която изготви стриктните хигиенни прото­коли за рестарта на Бундесли-гата през май. Те сега се след­ват в почти всички европейски първенства. Майер обаче уточ­ни, че настоящият вариант не е приложим за цял сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки