Христо Бонев: Ще се върнем за втори път в Пловдив с Купата

„Не бих казал, че за ЦСКА ще е голям шок, ако загубят от нас“, каза Зума

Христо Бонев: Ще се върнем за втори път в Пловдив с Купата

Най-голямата легенда в историята на Локомотив (Пд) - Христо Бонев, сподели очакванията си за днешния финал:

„Първо искам да подчертая радостта си и гордостта си, че моят отбор за втора поредна година е финалист за Купата на България. Това е един изключителен успех за Христо Крушарски, за Бруно Акрапович, за Гонзо, за лекарския щаб и за всички, които се грижат за отбора. И, разбира се, за футболистите, които накараха нашите привърженици да се гордеят със своя отбор. Такива финали винаги е трудно да се прогнозират. Но аз мисля, че със самочувствието на носители на трофея, с вярата в собствените сили и, разбира се, ако имаме ден, Локомотив ще спечели Купата за втори пореден път“, заяви Зума пред „Меридиан мач“.

„Ако не беше се случила тази пандемия с коронавируса, дори бих заложил на Локомотив. Но това малко или много се е отразило на психиката на нашите момчета и те сега не са в най-върховата форма, в която биха били, ако това нещо не се бе случило. Въпреки това смятам, че Бруно Акрапович е човекът, способен да направи така, че да накара футболистите да дадат 100% от това, което могат. Не бих казал, че за ЦСКА ще е голям шок, ако загубят от нас. Ако действието се развиваше преди 30 години, вероятно щяха да са много разочаровани да загубят от отбор като Локомотив. Сега ако загубят, ще е нормално, ако спечелят - просто ще са изпълнили една от целите си“, допълни още легендарният играч и последен селекционер, класирал България на световно първенство. Бонев каза и какво ще бъде решаващо за крайния успех в този финал, както и обстановката по трибуните.

„Нашите фенове започнаха да се подготвят за този финал още веднага след последния съдийски сигнал на полуфинала с Левски. Видяхте как дойдоха на една от последните тренировки преди мача, за да надъхат момчетата. Не знам колко ще са нашите фенове по трибуните. Може и да са по-малко от цесекарите, но са по-качествените. Нашата публика винаги е победител. Разбира се, не подценявам феновете на ЦСКА, както и тези на Левски, които са доказали, че много обичат отборите си. Що се отнася до това какво ще е решаващо - аз мисля, че това ще бъде търпението, да се изчака удобния момент, в който да се нанесе решаващия удар. С опита, който имаме от финала преди една година, знаем как да победим. За прогнозата - казах, че е трудно, но аз мисля, че за втора поредна година ще се върнем в Пловдив с Купата. Това ще бъде прекрасен празник за Пловдив и пловдивчани след всичките трудни моменти, които изживяхме“, завърши Христо Бонев.

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

Българин герой за ЦСКА навръх 3 март (ВИДЕО)

Ранен гол помогна "червените", Берое игра 75 минути с 10 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки