Бивши играчи на Беласица подписаха с Кариана Ерден

Жустино Мендес и Матеус Казарото парафираха с втородивизионния тим

Бивши играчи на Беласица подписаха с Кариана Ерден

 Професионални договори подписаха с втородивизионния футболен отбора Кариана Ерден досегашните футболисти на Беласица Жустино Мендес и Матеус Казарото.  Както е известно, те започнаха да играят с фланелката на петричкия тим, но след  това се стигна до прекъсване на първенството заради пандемията от Ковид-19 и престояха в Петрич, разходите – хотел, храна и джобни средства -  бяха поети изцяло от бившият управител на ОФК Беласица Венко Папалюгов.

Жустино Мендес, Матеус Казарото и Мохамед Потчи търсеха начин да поддържат формата си, надявайки се отново да облекат фланелката на Бела, но това така и не се случи по неизвестни засега причини за спортната общественост в общината. Венко Папалюгов, който им беше осигурил дори и самолетни билети, ги окуражаваше, че не бива да бързат, защото имат качества да заиграят в други български клубове ако не ги привикат в Беласица. Той излезе прав и Мендес и Казарото вече са част от втородивизионния Кариана Ерден. Независимо, че взеха ненапълно подготвени участие в контролните мачове на Кариана срещу ЦСКА-1948 и Хебър, те получиха очакваното одобрение от спортния директор на клуба Атанас Джамбазки/бивш наставник на Беласица/ и авторитетния старши треньор на отбора Велик Великов, който като такъв на Дунав Русе в А група класира тима за участие в Лига Европа.

„Впечатлен съм от играта на досегашните футболисти на Беласица Мендес и Казарото. Независимо, че са изостанали в подготовката, показаха добри футболни качества и се надявам да ги доразвият докрай и да помогнат за изпълнение на поставената ни цел-класиране сред първите 6 във втора лига. Те вече са с професионални договори при нас”, допълни Велик Великов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки