Ливърпул отпразнува титлата със зрелищно голово шоу и успех на "Анфийлд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мърсисайдци останаха непобедени у дома след 5:3 над Челси

Ливърпул отпразнува титлата със зрелищно голово шоу и успех на "Анфийлд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Ливърпул остана непобеден на своя „Анфийлд“ през този сезон, след като в предпоследния 37-и кръг се наложи с 5:3 над Челси. Старт на головото шоу даде Наби Кейта в 23-ата минута с феноменален удар от дистанция. Не по-малко красиво попадение отбеляза Александър-Арнолд в 38-ата от фаул. Вайналдум отбеляза в 43-ата, а Жиру намали в добавеното време. След почивката Фирмино покачи на 4:1 в 55-ата, прекъсвайки головата си суша на „Анфийлд“. Тами Ейбрахам върна едно попадение в 61-ата, а Пулишич даде надежи на лондончани в 73-ата с нов гол. Бърза контраатака и гол на Окслейд-Чембърлейн в 84-ата донесе 31-ата победа за мърсисайдци през сезона. Така Ливърпул допусна едно единствено реми през кампанията – 1:1 с Бърнли на 11 юли тази година. След срещата Ливърпул официално ще получи шампионската титла, която феновете на мърсисайдци чакат вече 30 години.

Челси стоеше добре на „Анфийлд“ в първите минути и „сините“ направиха няколко качествени атаки, но без да стигнат до откриване на резултата.

В 8-ата Ван Дайк остана под топката при центриране в наказателното поле, а зад него Мейсън Маунт нанесе удар с глава, в който обаче липсваше точността.

Рийс Джеймс пробва удар извън пределите на наказателното поле в 16-ата, като не бе далече от целта.



В 23-ата минута Наби Кейта с топовен изстрел извън наказателното поле прати в напречната греда и мрежата за 1:0.

Мейсън Маунт бе изведен сам срещу Алисон и успя да преодолее вратаря, но след проверка с ВАР голът не бе зачетен заради засада.



В 38-ата Садио Мане с прекрасен дрибъл мина между няколко играчи на Челси, след което падна при намеса на Ковачич. Съдията се забави в първия момент, но бе отсъден фаул. Решението доведе до спорове на терена и извън него, като Лампард и Клоп влезнаха в спор до страничната линия. Трент Александър-Арнолд изпълни перфектно фаула, пращайки над стената, а Кепа Арисабалага само успя да изгледа топката, която влетя в ъгъла.



Малко преди края на полувремето домакините стигнаха до класическото 3:0. При центриране от корнер се получи разбъркване в пеналта, а Вайналдум бе най-съобразителен и с плътен удар матира Кепа за трети път.

В добавеното време Оливие Жиру върна донякъде надеждите на лондончани. Алисон спаси удар от малка дистанция на Вилиан, но бразилецът не успя да се върне навреме при добавката на Жиру, който от метър нямаше проблем да отбележи.



Салах направи сериозен пропуск в 50-ата минута, когато на добра стрелкова позиция шутира много неточно в аут.

Пет по-късно Трент Александър-Арнолд направи блестящо центриране в пеналта, където влизащият на скорост Фирмино заби с глава топката в мрежата за 4:1.

Франк Лапмард направи тройна смяна в 59-ата, вкарвайки в игра Ейбрахам, Пулишич и Хъдсън-Одой, което се оказа много добър ход на младия специалист. В 61-ата Пулишич мина през четирима играчи на домакините, за да подаде на Тами Ейбрахам, който отново намали пасива на Челси на два гола.



В 73-ата Пулишич бе намерен от Хъдсън-Одой в наказателното поле, овладя на гърди с гръб към вратата, след което се обърна бързо и шутира точно във вратата за 4:3.

В 84-ата гостите изпълниха фаул, като топката бе центрирана в наказателното поле на Ливърпул, мърсисайдци обаче се справиха без проблем и организираха светкавична контраатака, която Алекс Окслейд-Чембърлейн завърши с удар мрежата за 5:3.

В добавеното време Върджил ван Дайк можеше да отбележи шести гол, но стреля неточно над вратата, а след края на мача Ливърпул получи шампионската титла:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки