Симао: Отидох в ЦСКА заради парите, българите не са професионалисти

"Освен парите, няма нищо общо с Португалия", заяви бившият футболист на "армейците"

Симао: Отидох в ЦСКА заради парите, българите не са професионалисти

Бившият футболист на ЦСКА Давид Симао, който ще се запомни с двата си гола срещу Левски при червената победа с 3:0 на 28 май 2017 г., се изказа доста негативно пред tribunaexpresso.pt за нашия клуб и изобщо за българския футбол. Португалецът премина при „червените“ от Арука, но се задържа само един сезон на „Армията“, изигравайки 24 двубоя, в които реализира три попадения в първенството.

Халфът заяви, че в България футболистите не са професионалисти и призна, че е дошъл в ЦСКА-София заради парите, но е искал да си тръгне още на втората година, тъй като е липсвало професионализъм и понякога преди мач дори не му правели масажи.

"Преди да премина в ЦСКА бях разочарован от офертите, които пристигнаха към мен. Не се появи нищо особено. Можех да остана в Португалия, но наистина исках да си тръгна и да заиграя в чужбина. За първи път останах без договор и си помислих: завърши на пето място с Арука, игра добре и няма как да не дойде хубава оферта към теб. И единственото нещо, което ме впечатли беше офертата на ЦСКА. Когато пристигнах в България имах колеги, които ми помогнаха в адаптацията. Те дойдоха в клуба от Литекс. Пристигнах в столицата София и беше добре. Беше забавно. Това беше първият ми опит в чужбина“, каза Симао.

"Футболът в България е много по-слаб от португалския. Приспособих се сравнително добре. Играх в повечето мачове. Но футболът не ми хареса. Толкова, че исках да си тръгна в началото на втората ми година в ЦСКА. Отидох в България, за да печеля малко повече, отколкото в Португалия. Ако не беше така, нямаше да отида. Но ако беше днес, сигурно нямаше да се съглася да заиграя в България. Живеех в сравнително добър град. София е столицата на България и имаше много места за посещаване. Синът ми ходеше в английско училище и се адаптира много добре“, добави още той.

"В българите не ми харесва това, че те изобщо не са професионалисти. Нямат навиците за храненето и почивката. Бях в един от най-големите клубове в България и понякога преди мач дори не ни правеха масаж. Мисля, че това си е от културата, защото имат средства. Заплатите са по-добри от тези в средните клубове в Португалия, но във всичко останало, което няма нищо общо с парите, хората в Португалия са много по-големи професионалисти“, заяви Симао.

 
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки