Треньорът на Локо ГО: Първа лига ще е тема след 2-3 години

Искам да виждам агресивен отбор с ядро от собствени футболисти, посочи Милчо Сирмов

Треньорът на Локо ГО: Първа лига ще е тема след 2-3 години

Локомотив (Горна Оряховица) ще се цели към завръщане в елита след 2-3 години, заяви старши треньорът на отбора Милчо Сирмов.

По думите на специалиста предстоящият сезон е преходен за тима от Горна Оряховица, като идеята на спортно-техническия щаб е да интегрира повече юноши на клуба, които да играят атакуващ футбол.

"За Първа лига ще можем да говорим след 2-3 години, ако се придържаме към предварително начертания план. Този сезон е преходен. Целта е да интегрираме колкото се може повече собствени и млади футболисти, които да играят атакуващ и привлекателен за публиката футбол", заяви Милчо Сирмов, цитиран от клубния сайт.

"По-важното е, че Локомотив бе съхранен в условията на пандемия и строги ограничителни мерки, включително и за икономиката. От 23 картотекирани футболисти, 10 са в юношеска възраст. От 20 полеви състезатели, 9 са юношите. Отделно две момчета от школата също се готвят с първия отбор. Аз, треньорският ми екип и ръководството работим с дългосрочна концепция за развитие на клуба. Това, което ми е сведено като приоритети от ръководството, е налагането и изграждането на собствени футболисти, финансово оздравяване на клуба, изграждане на собствен интернат за подрастващи и подобряване на спортната инфраструктура."

Той призна, че разчита на опитните Владислав Мирчев, Иван Вълчанов и Джунейт Яшар да дадат самочувствие на младите.

"13 са външните състезатели - 4 от миналата година и 9 новопривлечени през паузата. Фондът за работни заплати е лимитиран с оглед плана, който прилагаме за финансовото оздравяване на клуба. Имената, които са добре познати на футболната общественост, са Владислав Мирчев, Иван Вълчанов, Джунейт Яшар. Това са футболисти със солиден професионален опит, включително и международен. От тях очаквам да поведат и да дават самочувствие на малките. Искам да виждам агресивен Локомотив с ядро от собствени футболисти", каза още Милчо Сирмов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки