Божинов: Говорих със Сираков, започвам тренировки с Левски

„Имам договор с Пескара до 31 август“, посочи 34-годишният нападател

Божинов: Говорих със Сираков, започвам тренировки с Левски

Валери Божинов се срещна днес със собственика на Левски Наско Сираков.

Двамата се видяха в офисите на клуба на "Тодорини кукли", като от утре нападателят ще започне да се готви със "сините".

Както е известно, бившият национал вече няколко пъти обяви, че е готов да се завърне на стадион "Георги Аспарухов", където се чувства у дома си.

34-годишният футболист има действащ договор с италианския Пескара, който изтича на 31 август.

Дотогава той няма право да бъде картотекиран в друг клуб. Затова той няма право да участва в мачовете през месец август, дори и да подпише официално с Левски. Още от утре обаче ще се включи в подготовка на 26-кратните шампиони, но за конкретен договор не е говорено.

Босът на "сините" ще иска Божинов да помогне в израстването на младите футболисти, тъй като клубът се намира в тежък период и най-важното е да бъде стабилизиран 106-годишния роден гранд.

Наставникът Георги Тодоров, който е в отлични взаимоотношения с Божинов, също се надява, че с харизмата и опита си, нападателят ще бъде полезен на отбора, като преди година, когато класира Левски за последно в евротурнирите.

"Говорих с Наско Сираков, ще започна тренировки с клуба, но на този етап няма нищо конкретно. Имам договор с Пескара до 31 август", сподели Божинов пред Спортал. 

"Няма смисъл всеки ден да говорим едни и същи неща. Най-важен е Левски. Когато има нещо ясно ще го разберете всички. На този етап трябва всички да се обединим и да мислим за доброто на любимия клуб. Ще бъде тежко, но с общи усилия на ръководство, треньори, играчи и най-вече на феновете Левски ще пребъде. Сигурен съм. Трябва много работа, защото положението наистина е много трудно в клуба, а не само в отбора, но съм оптимист", допълни нападателят.

При положение, че всичко е наред и Божинов парафира официално с Левски, това ще бъде негов трети период на "Герена". В първия му период през 2014 година изигра 20 мача и вкара 8 гола, а през пролетта на 2019 година записа 11 мача, в които се разписа четири пъти.

Именно последното му попадение в баража срещу Етър през юни миналата година на този етап се оказва последно и в кариерата на миналия през Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан (Белград), Мейджоу Хака, Лозана, Риека, Ботев (Враца) и Пескара, футболист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки