Солскяер коментира Лига Европа, контузиите, Смолинг и Санчо

„Футболистите искат да играят, а не да почиват“, посочи мениджърът на Манчестър Юнайтед

Солскяер коментира Лига Европа, контузиите, Смолинг и Санчо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че следващата стъпка в развитието на отбора ще бъде завоюването на трофей, тъй като искат да приключат обещаващо сезона и да спечелят Лига Европа.

Юнайтед, който завърши на трето място във Висшата лига, разгроми с 5:0 ЛАСК Линц в първия мач от осминафиналите на турнира. Реваншът ще се играе без публика на "Олд Трафорд" в сряда.

"Ние сме на четири мача от спечелването на Лига Европа. Отборът се развива през целия сезон, радваме се на третото място, но следващата стъпка е трофей. Футболистите искат да играят, не искат почивка. Не е лесно да се каже "няма да почиваш". Надявам се играчите да искат да спечелят както аз го искам. За мен е важно, че подновяваме турнира със състезатели, които искат да спечелят и няма да имат почивка", заяви Солскяер на онлайн пресконференция.

Английският тим ще бъде без защитниците Аксел Туанзебе и Люк Шоу за реванша, но в титулярния състав се завръща Джеси Лингард, който вкара първия си гол във Висшата лига от 18 месеца в последния мач срещу Лестър Сити.

"Аксел започна да се влошава и трябваше да му направим операция в крака. Той ще се върне в началото на септември. Същото е с Люк, той трябва да е готов, когато започне новата кампания във Висшата лига. Джеси ще започне утре, но отборът няма да бъде твърде различен от този в първия мач през март", добави Солскяер.

Мениджърът добави, че е възхитен от представянето на защитника Крис Смолинг, който се завърна в клуба след един сезон под наем в италианския Рома.

"Мисля, че Крис показа през кариерата си в Юнайтед колко е ценен за нас. Този сезон беше добър за него и сега той се завръща", добави Солскяер и коментира спекулациите, че на "червените дяволи" им е бил поставен ултиматум до идния понеделник, за да приключат сделката за Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.

Трансферният прозорец затваря обаче чак на 5-ти октомври, което значи, че Юнайтед има доста време, за да окомплектова боеспособен състав за идния сезон.

"Трансферният прозорец е дълъг и всеки трансфер изисква време. За момента нямаме никакви новини за вас, ако има веднага ще ви предаден."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки