Гонзо: Парите във футбола не играят толкова много, показахме го за Суперкупата

"Ще се изхвърлим, ако кажем, че ще станем шампиони, но мога да гарантирам, че ще бъдем фактор"

Гонзо: Парите във футбола не играят толкова много, показахме го за Суперкупата

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) - Георги Иванов даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола". 

 
"Не съжалявам за нищо през миналия сезон. Когато влязохме в плейофа, имахме проблеми. Мачът с Лудогорец ни накара да играем с момчета, които играят по-рядко. Показахме себераздаване от всички и най-малкото, което очаквахме беше печеленето на Купата. Отборът заслужаваше тези две отличия накрая на годината", коментира Иванов.
 
"Смятам, че с Крушарски комуникираме лесно и затова успяваме. Същото е и с треньора. Президентът се интересува от процесите в клуба. Работим добре, всеки си знае задачите и не се бъркаме в работата на другия. Начинът, по който работим, е строго професионален. Няма лични отношения между страните. Всеки работи добре, опитва се да дава най-доброто и смятам, че треньорът придаде на играчите характер. Това се дължи в голяма част на наставника и футболистите, които приемат работата сериозно", акцентира Гонзо.
 
"Крушарски обича отбора си. Много от собствениците не са толкова отдадени на футбола, докато той се запали. Занимава се отскоро, но пък е човек, който милее за отбора. Опитва се всяко нещо да го реши бързо и затова успява. Може би това с базите е голямата причина да искаме да бъдем сериозен клуб. Това не е мое мнение или на някой друг. Това е условие, което предоставяш на юношите и бъдещето на клуба. Няма как да скрием, че сега един изкуствен терен за цялата школа е много малко. За да привлечеш добри деца, трябва да им дадеш условия. Сега всяко едно дете предпочита да отиде в Ботев, а не при нас. Те имат база, терени. Три отбора тренират по едно и също време. Трябва да направим база, академия, основа и да градим отбора. Нямам претенции към чужденците, но когато един футболист е юноша на клуба - повече милее и е отдаден на това, което прави. Така е важно да изградим собствени кадри", спомена той.
 
"Мисля, че парите във футбола не играят толкова много. Показахме го за Суперкупата, но с тях си купуваш качество. Лудогорец имат най-качествените играчи, най-дългата пейка. В дълъг шампионат е трудно да ги надвиеш. Трябва да държим постоянство в 36 мача, а знаем, че през един сезон има контузии и наказания. Тоест, трябва да имаме 20 равностойни футболисти, а при нас само Лудогорец имат това нещо. Мога да гарантирам, че ще бъдем фактор и ще опитаме да бъдем колкото се може по-напред. Ще се изхвърлим, ако кажем, че ще станем шампиони или вземем Купата".
 
"Имам максима, че апетитът идва с яденето. Когато един човек печели, на него му се услажда и иска още. Сега сме гладни за успехи и го показваме в цялата година. Борим се до последно. Не искам да коментирам страничните фактори, които ни отнеха шанса да вземем медали, но пък в крайна сметка сме безкрайно амбицирани да повторим добрите игри в шампионата", завърши Гонзо. 
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки