НА НЕУТРАЛЕН ТЕРЕН: Севиля изби зъбите на "вълците" за 1/4-финал в Лига Европа (ВИДЕО)

Носителят на пет трофея от надпреварата отказа съперника си с два гола за едно полувреме

НА НЕУТРАЛЕН ТЕРЕН: Севиля изби зъбите на "вълците" за 1/4-финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Носителят на пет трофея в турнира Севиля победи с 2:0 Рома в сблъсъка от 1/8-финалите на Лига Европа. Спорът между двата състава беше решен в един мач заради пандемията от коронавирус, която отложи първия двубой. Срещата се игра на "МSV Арена" в Дуисбург.
 
Испанците можеха да открият още в 7-ата минута, но силен удар на Окампос от границата на наказателното поле беше отразен от вратаря Лопес. В 12-ата Кунде засече с глава центриране от корнер и разтресе напречната греда. 
 
По-добрата игра на Севиля даде резултат в 22-рата минута. Серхио Регилон получи от Банега и с лекота надбяга Перес и Ибанйес, след което стреля неособено силно. Пау Лопес обаче се намеси ужасяващо, позволявайки на топката да мине под плонжа му - 1:0.
 
Няколко минути по-късно Лопес бе на път да допусне втори гол, но ветеранът Хесус Навас не успя да прати топката във вратата.
 
Рома създаде първата си чиста голова възможност чак в 35-ата минута. Джеко бе спрян в наказателното поле от Диего Карлош. Топката стигна до Дзаниоло, но неговият изстрел бе блокиран и премина над вратата.
 
Минута преди края на първата част Севиля удвои аванса си. Джеко изгуби топката в половината на противника, което сложи началото на контраатака на андалусийците.  Окампос проби отдясно, след което центрира към далечната греда, където Ен-Несири засече отблизо за 2:0.
 
Рома опита да натисне в началото на второто полувреме. Коларов отправи далечен удар в 56-ата минута, но доста далеч от целта. Севиля отговори с хубава атака, завършила с изстрел на Евер Банега, но в ръцете на вратаря.
 
В 69-ата минута Джеко получи в наказателното поле, обърна се и стреля опасно, но над вратата. Четири по-късно Севиля вкара трети гол. Жул Кунде получи центриране отляво и с глава порази вратата. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.
 
В края Евен Банега удари греда от пряк свободен удар и не успя да направи победата по-убедителна. Джанлука Манчини от Рома пък беше изгонен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки