Симонович: Имаме нужда от няколко офанзивни футболисти

"Силите в групата са изравнени, на никого няма да е лесно срещу Беласица"

Симонович: Имаме нужда от няколко офанзивни футболисти
Новият старши треньор на Беласица Саша Симонович даде обширно интервю преди старта на първенството 2020/2021 на ЮЗ трета лига.
 
- Г-н Симонович, в какво състояние завари мъжкия отбор на ОФК Беласица?
 
- Заварих млади момчета, които са имали епизодични прояви на футболния терен и не са били постоянни титуляри до моето идване. Радващото е, че бяха привлечени двама опитни футболисти – Атанас Димитров-Джаич и по-късно Антон Костадинов, които вдигнаха класата на отбора. Ще наблегнем с колегите Ивайло Хаджигаев  и Валери Дагалов върху психиката на момчетата. Разбира се , аз няма да бъда настрани и ще помагам с каквото мога, нали затова съм старши треньор.
 
- Доволен ли си от лятната подготовка на отбор, какво успя и какво не?
 
- Като цяло съм доволен от старанието на момчетата. Доста неща се получиха от организационна гледна точка. Физически и тактически винаги има какво да се желае. До мен винаги стоеше отговорния фактор на клуба Георги Петров и всяко едно нещо анализирахме заедно.
 
- Усилено се говори, че си привърженик на нападателния футбол, изпълнен с бърза смяна на посоката на топката, което пролича и по време на контролните срещи.
 
- Като футболист съм бил атакуващ състезател и смятам да  приложа това което мога и зная  на футболистите. Във всеки мач ще търсим отбелязване на един гол повече в противниковата врата. Още в първия мач в събота срещу Пирин Гоце Делчев ще видим резултата от нашата работа.
 
- С потенциала на наличните футболисти  докъде може да стигнете в класирането?
 
- Ако си поставиш най-високата цел - това може да стане само с добра селекция и привличане на нови 9 футболисти на ниво Б група. В момента в нашия тим има само 2-3 на такова ниво. На този етап мислим да се изгради един добре обигран и стабилен отбор. Ще търсим максимума в следващото първенство. Ако тръгнем добре и видим, че може да атакуваме първото място, защо да не се мобилизираме и да го окупираме? Дебело подчертавам,  че през първата част на настоящото първенство ще стартираме с почти нов отбор. Нека бъдем по-умерени на този етап.
 
- Какви играчи трябват на Беласица, за да бъде тима лидер в ЮЗ трета лига?
 
- Имаме нужда от няколко офанзивни футболисти. Наличните Александър Александров, Марти Таушанов и Венцислав Маламов се стараят, дано оправдаят очакванията ми. Радвам се че Атанас Димитров и Тони Костадинов паснаха добре на отбора. По-добре да развиваме наши таланти от школата, отколкото да разчитаме на преотстъпени от други отбори за опреден период от време.
 
- Очакваш ли още футболисти отвън?
 
- Селекцията е отворен процес, ще привлечем само класни футболисти, добре подготвени и с влизането си в игра могат да вдигнат нивото на отбора. В никакъв случай няма да привличаме футболисти като бройки.
 
- Кои отбори ще бъдат сериозни кандидати за първото място в групата ?
 
- Има доста добри отбори в групата. Силите са изравнени. Искам да заявя, че на никого няма да е лесно срещу Беласица. Според мен на този етап няма силно изразен лидер.
 
- Феновете на Беласица одобряват работата на Саша Симонович и екипа му. Как смятате да им се отблагодарите?
 
- С добри и резултатни игри , пълно раздаване на терена от първата до последна минути на мача, и естествено с победи. Очаквам нашите фенове да подкрепят отбора ни през цялото време на игра на терена. Радвам се, че разрешиха, макар и с намален капацитет, любителите на футбола да заемат местата си по трибуните още в събота.
 
- Какви са очакванията ти за съботния мач срещу отбора на Пирин Гоце Делчев?
 
- Няма да ни бъде никак лесно срещу  Пирин Гоце Делчев. Това се видя в контролния мач, в който футболистите им показаха агресия. Надявам се това, което научихме по време на лятната подготовка и контролите, да покажем и на стадион "Цар Самуил", за да спечелим първите три точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки