„ЖЪЛТО-ЧЕРНИТЕ“ ЛИКУВАТ: Ботев спечели Битката за Пловдив на старта (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Канарчетата“ приземиха с шестима дебютанти Локо Пд след голове на Тодор Неделев и новия нападател Атанас Илиев

„ЖЪЛТО-ЧЕРНИТЕ“ ЛИКУВАТ: Ботев спечели Битката за Пловдив на старта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пловдив има нов футболен властелин! 

Ботев победи Локомотив у дома с 2:0 в мач от първия кръг на новия сезон в елита и взе предимство в общата статистика в градското дерби.

Досега в срещите между двата отбора имаше пълен паритет - по 39 успеха, при 32 равенства и голова разлика 130:130, но сега „бултрасите“ могат да ликуват, тъй като любимците им спечелиха 111-ото издание на сблъсъка. 

Феновете на „жълто-черните“ бяха вдигнати на крака още в деветата минута от звездата Тодор Неделев, който откри, а малко след почивката асистира от корнер на лятното попълнение Атанас Илиев за 2:0.

Той бе един от шестимата дебютанти сред титулярите на Ферарио Спасов, който заложи на схема 3-5-2, а с това явно изненада Локомотив, защото „канарчетата“ стигнаха до заслужен триумф.

С основен принос за него бе Тодор Неделев, който изведе Ботев с капитанската лента и успя рано да открие резултата в Коматево.

Още в деветата минута звездата на домакините пое една топка в наказателното поле от Атанас Илиев и с техничен удар по диагонала преодоля вратаря Георги Аргилашки.

След попадението Ботев се прибра във фаза защита и спокойно дочака първото едноминутно прекъсване на мача за освежаване на футболистите.

То обаче не помогна на Локомотив, гостите продължиха да изпитват сериозни затруднения и разчитаха най-вече на центрирания, но „жълто-черната“ отбрана действаше много прецизно.

Отлични впечатления оставиха младокът Станислав Работов и новодошлите Виктор Генев и Мите Цикарски, които на практика не позволиха на опонентите да застрашат сериозно Янко Георгиев.

Последният имаше две колебливи намеси, но след тях успя да поправи грешките си и в крайна сметка не допусна попадение.

Скоро след почивката обаче Ботев вкара второ такова. Дошлият от Монтана нападател Атанас Илиев пропусна на два пъти, преди в 56-ата минута да засече с глава центриране на Неделев от корнер и да ознаменува дебюта си с гол в дербито на Пловдив!

Впоследствие срещата се накъса от множество нарушения и приключи с общо седем жълти картона, като на два пъти имаше сериозно напрежение между футболистите на двата отбора.

Малко преди края Тодор Неделев бе заменен и изпратен с аплодисменти от публиката, която посрещна радушно и завърналият се след наем в Порто талант Крис Добрев.

Той влезе в последните минути на двубоя, приключил с успех №40 на Ботев в Битката за Пловдив.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:0

1:0 Тодор Неделев 9
2:0 Атанас Илиев 56

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ПЛОВДИВ: 1. Янко Георгиев, 11. Иван Бандаловски, 25. Станислав Работов, 4. Виктор Генев, 26. Мите Цикарски, 88. Славчо Шоколаров, 13. Мишел Еспиноса, 6. Маркиньос Педросо, 8. Тодор Неделев (к), 39. Антонио Вутов, 9. Атанас Илиев;

РЕЗЕРВИ: 33. Георги Аргилашки, 17. Лъчезар Балтанов, 28. Филип Филипов, 10. Станислав Шопов, 81. Кристиан Добрев, 16. Иван Василев, 18. Стефан Попов;

Треньор: Ферарио Спасов;

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 71. Мартин Луков, 61. Да Коста Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 20. Милош Петрович, 10. Парвиз Умарбаев, 34. Петър Витанов, 50. Йосип Томашевич, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Спинола, 14. Димитър Илиев (к), 77. Анте Аралица;

РЕЗЕРВИ: 1. Илко Пиргов, 5. Дейвид Малембана, 44. Николай Николаев, 11. Кенан Муслимович, 19. Георги Минчев, 7. Момчил Цветанов, 13. Даниел Димитров;

Треньор: Александър Тунчев.

Novsport.com проследи на живо пловдивското дерби, ето и как се разви то минута по минута:



90+4 Край на мача! Ботев спечели 111-ото дерби на Пловдив, след като победи Локомотив с 2:0 в Коматево.

90+3 Дебютиралият Атанас Илиев, който се разписа, отстъпва мястото на завърналия се в Ботев след наем в Порто талант Крис Добрев. 

90 - Четири минути добавено време.

89 - Момчил Цветанов центрира от свободен удар, но Малембана стреля покрай вратата отблизо. 

86 - Аплодисменти и радостни възгласи от „жълто-черните“ фенове. Тодор Неделев е заменен от Станислав Шопов.

84 - Славчо Шоколаров получи жълт картон за грубо нарушение срещу Аралица. Последва неубедителна изява на Янко Георгиев, но секунди след това вратарят на домакините се намеси решително.

82 - Дебютиралият преди минути Георги Минчев изпълни свободен удар от удобна позиция, но стреля в стената от футболисти на Ботев и Локомотив стига до корнер. След него Виктор Генев отново е над всички и чисти с глава. 

78 - По една смяна в двата състава. Георги Минчев вместо Лукас Салинас за Локомотив, Лъчо Балтанов заменя Антонио Вутов в строя на Ботев.

76 - Пауза за освежаване на футболистите. 

74 - Резервата Николай Николаев фаулира Маркиньос Педросо от Ботев, но се размина само с устно предупреждение от арбитъра. Секунди след това именно Николаев проби по фланга и спечели корнер за Локомотив. Генев обаче е над всички в пеналта след центрирането.

72 - Резервата Николай Николаев фаулира Маркиньос Педросо от Ботев, но се размина само с устно предупреждение от арбитъра. 

68 - Засада на Тодор Неделев.

68 - Отново напрежение на терена, довело до жълти картони за Неделев и Масоеро.

67 - Резервата Цветанов изпълни първия ъглов удар в полза на Локомотив, но "жълто-черната" отбрана бе подготвена и изчисти топката, а после играта е спряна заради засада.

65 - Още една смяна в Локомотив. Момчил Цветанов влиза на терена, вместо Парвиз Умарбаев.

63 – Умарбаев фаулира Неделев край тъчлинията и получи жълт картон, което доведе до сблъсъци между футболистите на терена. Въпреки, че ударът бе отново в глезена на капитана, той бързо става на крака и ще изпълни свободния удар. 

60 - Две смени в състава на гостите. Николай Николаев вместо Бирсент Карагарен, Петър Витанов отстъпи мястото си на Дейвид Малембана.

57 – Неприятна новина за Ботев – капитанът Тодор Неделев стъпи накриво и остана да лежи на терена. Лекарският екип на домакините му оказва помощ, а националът показва със знак, че ще може да продължи мача.

56 - ГООООЛ ЗА БОТЕВ - 2:0! Атанас Илиев реализира с глава след центриране от корнер в официалния си дебют за „жълто-черните“! Гол и асистенция както за него, така и за Тодор Неделев, който изпълни ъгловия удар.

53 - Отново Илиев бе изведен, този път от Тодор Неделев, на страхотна позиция, но опита да вкара топката между краката на вратаря и последният изби в корнер. 

51- Атанас Илиев опита удар от движение, но бе затворен и прати топката покрай гредата. 

51 - Жълт картон за Бандаловски, който позволи на Томашевич да му отнеме, а после го фаулира. Нищо опасно след центрирането на Умарбаев. 

49 – Първата опасност след почивката е пред вратата на Ботев. Янко Георгиев не се намеси добре при едно центриране, но после поправи грешката си и спаси удара отблизо.

46 – Начало на второто полувреме, няма промени в двата състава. 

45+2 - Край на първото полувреме. Ботев се оттегля на почивка с минимален аванс - 1:0, след като Тодор Неделев откри още в деветата минута на пловдивското дерби.

45 - Две минути добавено време на първата част, нарушение на Шоколаров срещу Умарбаев. Последният центрира от статичното положение, ала Бандаловски скочи над всички и изчисти с глава. 

43 - Почти равно притежание на топката в първите 40 минути на мача, сега Вутов получи удар от Аралица и остава да лежи на тревата. Ботев опита атака, но Неделев бе спрян пред пеналта, а после арбитърът спря двубоя, за да може Вутов да получи лекарска помощ. 

41 - Поредно центриране на гостите, Маркиньос Педросо върна спокойно с гърди към вратаря Янко Георгиев.

38 – Втори ъглов удар в дербито, отново в полза на Ботев, защитата на Локомотив се справи с центрирането на Неделев. 

36 – Нов опит за атака по крилото и центриране отстрана на „черно-белите“, но и поредна страхотна изява на младия защитник на домакините Станислав Работов.

31 - Неделев центрира от свободен удар, но защитата на Локо Пд се справи, след което Вутов стреля силно, но над целта.

29 - Едноминутно прекъсване на мача за почивка и освежаване на футболистите. Температурата в Пловдив е 30 градуса и е много задушно, съобщи кореспондентът на Novsport.com в Коматево. 


25 - Тодор Неделев за малко да отнеме топката в половината на съперника, но в крайна сметка Бирсент Карагарен се справи.

19 - Неделев изпълни първия ъглов удар в срещата, но центрирането му бе силно и не намери адресат. 

17 - Първият жълт картон в мача е за Йосип Томашевич от състава на гостите.

14 - Ботев се прибра в своята половина след попадението и позволява на Локомотив да овладее инициативата. Станислав Работов с отлична изява в защита.

9 - ГОООЛ! Ботев открива резултата, след като Тодор Неделев взе топката в наказателното поле и с диагонален изстрел я насочи в мрежата - 1:0. Капитанът на „жълто-черните“ получи пас от Наско Илиев в наказателното поле и мушна топката под плонжа на Луков за радост на феновете в Коматево. 

6 - Страхотно спасяване на Луков, след като Бандаловски бе оставен непокрит и стреля с глава от границата на вратарското поле!

4 - Сега Бандаловски се намеси добре, а после Неделев опита да изведе Антонио Вутов с дълъг пас, но прекалено силно.

2 - Агресивен старт на срещата и от двата отбора, Тодор Неделев задържа добре топката между няколко съперника, но после Иван Бандаловски не успя да пробие по фланга.

1 - Начало на пловдивско дерби №111 в историята.

0 - Домакините излизат със схема 3-5-2, в каквато играе и Локомотив, а атаката им е поведена от новото попълнение Атанас Илиев.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки