Сензациите в пресата: Балъков изхвърча при загуба днес, сменя го Росен Кирилов

Левски гласи нова контрола с Витоша, Станислав Генчев с права за елита, Фатих дебне за Карагарен и още…

Сензациите в пресата: Балъков изхвърча при загуба днес, сменя го Росен Кирилов

Сензациите в пресата днес, петък, 28.08.2020 година:

„Меридиан мач“: Балъков изхвърча при загуба днес, сменя го Росен Кирилов

Красимир Балъков може да се превърне в първия уволнен треньор в родния елит този сезон. Главата на наставника на ЦСКА 1948 е сложена на дръвника и ще падне, ако неговият отбор загуби днес мача с Царско село. „Меридиан Мач“ научи, че ръководството на „червените“ е разочаровано от представянето на тима под ръководството на Бала, а отделно Цветомир Найденов е шокиран от коментарите на треньора след домакинската загуба от Арда в предния кръг. Припомняме, че Балъков тогава обясни, че няма достатъчно футболисти, което не кореспондира с мощната селекция на ЦСКА 1948 през лятото. Очаква се, ако се стигне до уволнение Балъков да получи предложение за друг пост в клуба. Вече има фаворит за негов наследник - Росен Кирилов. Бившият защитник за последно води Етър миналия сезон, а преди началото на този се бореше именно с Бала за треньорския пост в ЦСКА 1948. Говори се, че шефовете на „червените“ вече са обсъдили с Кирилов евентуалното му назначение в клуба още от следващата седмица. 


„24 часа“: Станислав Генчев с права за елита

Временният наставник на „Лудогорец“ Станислав Генчев, който е в щаба на Павел Върба, вече има право да води отбор от елита. Той е твърдо един от участниците в курса за лиценз „Про“, който стартира на 28 септември.
Преди това имаш два месеца, в които можеш да водиш отбор без тапия. А като се запишеш, получаваш пълните права, все едно си завършил „Про“. Миналия сезон Генчев води отбора с тапията на скаута Алекси Желязков. И Радослав Комитов от „Лудогорец“ е твърд участник в курса, научи „24 часа“. В него ще бъдат още Даниел Моралес от ЦСКА, Димитър Телкийски от „Левски“, Мартин Кушев от „Славия“, Александър Тунчев от „Локо“ (Пд), както и националните селекционери при юношите Ангел Стойков и Йордан Петков. В курса има 20 места, като до момента има над 50 кандидати за тях. УЕФА има право да увеличи бройката до 25, ако получи мотивирано предложение.

"Тема спорт": Левски чака още чужденци
Още чужденци на проби може да дойдат в Левски през следващата седмица. В четвъртък на "Герена" пристигна португалецът Клаудио Тавареш. Десният защитник ще се опита да впечатли треньора Георги Тодоров.  Наставникът нееднократно обяви, че има нужда от нови играчи и от ръководството ще се опитат да му осигурят. В момента с Левски тренират Борислав Цонев, Валери Божинов, Атанас Курдов и Алекс Петков. Индикациите са, че последният ще получи предложение за договор. Халфът на Царско село Уесли Ната продължава да бъде актуален за "сините". Един от собствениците на тима - Константин Папазов, обяви, че лично Наско Сираков ще води преговорите за привличането на бразилеца.

„Меридиан мач“: Фатих дебне за Карагарен

Новака в елита на Турция Фатих Карагюмрюк следи десния халф-бек на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен, разкри пред „Меридиан Мач“ роден мениджър, пожелал анонимност. Възможно е трансферът на играча да се осъществи още това лято, но е по-вероятно спортно-техническото ръководство на Фатих Карагюмрюк да огледа по-обстойно Карагарен до края на годината и тогава евентуално да направи оферта за него. Това е поредният турски клуб, който е привлечен от добрата игра на Карагарен през последните сезони. Преди няколко месеца в комшийските медии се появиха информации, че към Бирсент има интерес от страна на Акхисар и Хатайспор, но на този етап няма реална оферта за титуляра в състава на Бруно Акрапович. Припомняме, че Локо (Пд) осъществи един трансфер в последните дни. Левият халф-бек на тима Йосип Томашевич премина в гръцкия Атромитос. Според запознати хърватинът е бил продаден за минимална сума, като се има предвид класата му. Съседите са платили по-малко от 100 000 евро за правата на Томашевич, като най-вероятно са се възползвали от откупна клауза в договора му с Локо (Пд).

„Тема спорт“: Левски гласи нова контрола с Витоша

Треньорският щаб на Левски иска отборът да играе контролна среща по време на предстоящата пауза в първенството заради мачовете на националния тим в Лигата на нациите. Сините планират за съперник втородивизионния Витоша Бистрица. Двата тима вече направиха една проверка преди началото на сезона, която завърши 2:1 за Левски. Спарингът се игра на "Герена". В него за сините се разписаха младият нападател Марин Петков, както и Найджъл Роберта. Малко по-късно отборът от стадион "Георги Аспарухов" привлече вратаря Николай Кръстев, който бе част от отбора на Асен Букарев. Най-вероятно в планираната контрола ще играят футболисти, които поддържат форма с Левски или са на проби. Става дума за Валери Божинов, Наско Курдов, Боби Цонев, Алекс Петков и пристигналият вчера Клаудио Тавареш. Сините имат опция и за лагер по време на предстоящата пауза. Все още обаче не е ясно дали те ще се възползват от нея. Преди първенството отборът бе поканен от хотел в Банско, но предпочете да остане да се готви в София.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки