Изненадващи резултати в петия кръг на Югозападната Трета лига

Очакват се такива и в предстоящия шести и разместване в класирането

Изненадващи резултати в петия кръг на Югозападната Трета лига

В петия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в девет мача бяха отбелязани 22 гола, от които 15 за домакините и 7 за гостите.

В Панагюрище местния Оборище победи Марек с 3:1. До момента отборът на гостите бе без загуба. Доста оспорван мач между два добри отбора. Първи откриха резултата домакините чрез Мариян Наплатанов в 9-та минута. В 54-та Александър Близнаков след избиване на топката от вратаря Стилян Георгиев от воле отбеляза рядко красиво попадение за 1:1. В 58-ма минута главният съдия Йото Гарабедов отсъди дузпа за игра с ръка от футболист на Марек, която бе оспорвана от гостите. За жалост арбитърът не отстъпи и Николай Иванов-Шейха бе точен от бялата точка и направи резултата 2:1. В 79-та минута отново Шейха с глава направи резултата 3:1.

В Петрич Беласица победи трудно, но заслужено ФК Кюстендил с 1:0 с гол на Атанас Карачоров. Над 1000 зрители наблюдаваха този оспорван двубой. Все пак футболистите на Беласица спечелиха заслужено мача, възползвайки се от груба грешка на вратаря на гостите Борис Груев, който притеснен от Живко Димитров изби топката в краката на Атанас Карачоров, на когото не остана нищо друго освен да прати кълбото в опразнената врата за 1:0. С тази победа отборът на Беласица дели първото място само с Вихрен Сандански с по 13 точки.  В събота отборът на Беласица ще гостува на Оборище Панагюрище, търсейки отново положителен резултат в срещата. В два поредни мача футболистите на Оборище победиха Марек с 3:1 за първенството като домакини и с 1:0 като гости за купата на България. Президентът на Оборище Илия Анчев заяви, че  е получил уверение от неговите футболисти, че ще нанесат първата загуба от началото на първенството на Комити на стадион Орчо Войвода.

В Сливница местния Сливнишки герой победи Банско с 3:1. Головете за домакините бяха дело на Давид Димитров, Емил Трендафилов и Антонио Михов. Гостите от Банско претърпяха пета поредна загуба от началото на първенството. В събота Героя ще гостува на Гранит Владая. И двамата треньори-Петър Малинов на Сливнишки герой и Димитър Мутафов-на Гранит-заявиха, че излизат на терена за да търсят победата.

В Ботевград местния Балкан и Пирин Гоце Делчев завършиха при нулево равенство. Наставникът на домакините Иван Редовски сподели, че главният съдия не е отсъдил дузпа за спъване на Здравко Атанасов през второто полувреме. Подадена е жалба срещу арбитъра Петър Григоров. „Очаквам в предстоящия ни мач в Банско ЗС на БФС да назначи реален съдия и нека победи по-добрия”, заяви Редовски. От треньорския щаб на Пирин Гоце Делчев споделиха, че ги чака тежък мач срещу временния водач в групата Вихрен Сандански. В мача няма да може да се разчита на наказания Илия Тафров, но има кой да го замести. До момента отборът на Пирин е с 4 равенства и една загуба и футболистите се надяват в събота да запишат първа победа именно срещу Вихрен Сандански.

В Сандански Вихрен победи Чавдар Етрополе с 1:0 . Единственото попадение в срещата отбеляза Атанас Чепилов в 13-та минута.

На стадиона в Доброславци Надежда победи Рилски спортист с 3:1 с голове на Борислав Борисов, Кирил Беров и Мариан Китанов, за гостите се разписа Александър Златков.

В Кюстендил местния Велбъжд победи Перун от град Кресна с 1:0 с гол на Робертино Атанасов в 3-та минута. В 8-ма минута Мирослав Казачки не успя да реализира отсъдената дузпа в полза на Велбъжд. До края на срещата по-добре стояха футболистите на Перун, но пропуските на техните нападатели бяха причина да не спечелят поне точка.

В Ихтиман местния Ботев победи Левски Чепинци с 3:2. Головете за домакините отбелязаха Владимир Бахъров, Владимир Каптиев и Станислав Катранков. За гостите точни бяха Любомир Любомиров и Тодор Ганчев.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки