Помощникът на Белчев: Разузнаваме БАТЕ от миналата година

"Със сигурност те не се толкова страшни, колкото бяха преди 10 години", заяви Владислав Януш

Помощникът на Белчев: Разузнаваме БАТЕ от миналата година

 Помощник треньорът на ЦСКА Владислав Януш бе очите и ушите на "червените" по време на разгромния успех на БАТЕ Борисов с 5:2 над Смолевичи в мач от първенството на Беларус. Той е направил пълен анализ на играта на съперника, който ще представи на Стамен Белчев. Януш обаче много добре знае, че БАТЕ е скрил някои от силните си страни в сблъсъка с последния в класирането, както и не е използвал някои от асовете си.

"БАТЕ са добър отбор, това трябва да се знае. Противно на очакванията, те не играят с изритани топки, а разчитат на постепенни атаки. Това е отбор, който може и обича да владее топката. Много са силни на статични положения", коментира пред "Мач Телеграф" специалистът."Срещу Смолевичи вкараха четири от петте гола след статични положения. Всичките им попадения бяха вкарани с глава. В защита разчитат на силови футболисти, това е типично за руската школа", смята Януш.

"Имат опитни и добри играчи. Имат хървати и сърби, които хващат окото. Със сигурност БАТЕ не са толкова страшни, колкото са били преди 10 години, но заслужават уважение. Имат силни страни, които трябва да неутрализираме, както и слабости, от които можем да се възползваме", сигурен е помощникът."Наясно сме със статичните положения на БАТЕ Борисов. Сега два гола вкара 18-годишният исландец (б.а. - Вилумсон), но той по принцип не играе. Разузнахме БАТЕ и от миналата година - интересно е, че в последните 2-3 месеца са използвали други заучени положения, към които вече не прибягват, но може да ни изненадат с тях и трябва да сме готови", каза той.

"Като бях в Беларус научих, че Стасевич и Драгун са заразени с коронавирус, но треньорът на БАТЕ се надява, че те ще дадат отрицателни резултати и ще могат 8да дойдат в София", завърши Януш.

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки