РАДОСТ В СЕВЕРОЗАПАДА! Монтана разби слаб Ботев (Пд) и задмина Левски (ВИДЕО)

Столът на Феро се разклати след 1:3 на "Огоста", Антонио Вутов с безумен червен картон

РАДОСТ В СЕВЕРОЗАПАДА! Монтана разби слаб Ботев (Пд) и задмина Левски (ВИДЕО)

  Новакът в елита Монтана записа втората си победа за сезона, след като се наложи с 3:1 над гостуващия Ботев Пловдив. „Жълто-черните“ поведоха в резултата в 8-ата минута чрез Атанас Илиев, но допуснаха обрат в рамките на две минути. Новото попълнение в тима на Никола Спасов – Билал Бари, откри головата си сметка в родния шампионат в 26-ата минута, а две по-късно Стефан Цонков даде преднина на своя тим. В 82-ата минута Тони Тасев увенча добрата си игра с попадение, подпечатвайки победата за домакините. В последната минута от редовното време Антони Вутов направи безсмислено нарушение, което му донесе втори жълт картон и бе изгонен. Така след днешния успех Монтана вече има в актива си 8 точки и задмина седмия Левски (7 т.). Ботев остава с 5 точки и падна две позици надолу, като сега пловдивчани заемат 12-ото място.

Монтана започна по-агресивно двубоя, но домакините изненадващо получиха гол в 8-ата минута. Макенджиев изпусна по елементарен начи върната топка и „канарчетата“ получиха правото да изпълнят корнер. Тодор Неделев центрира от ъгловото флагче, а Атанас Илиев стреля безпогрешно с глава, давайки преднина на „жълто-черните“.

Новакът в елита можеше бързо да върне попадението в 10-ата, но след центриране на Йорданов, Билал Бари засече с глава и бе близо да отбележи красив гол с прехвърлящ удар.

Николай Минков напредна отляво в 16-ата и центрира към другия фланг за Тасев, който плонжира и засече кълбото, но не успя да намери очертанието на вратата.

Минута по-късно късметът покри пловдивчани. Минков отправи удар на метър от наказателното поле, Работов подложи крак и засече топката, която се отби в напречната греда и излезе в корнер, за радост на гостите.

В 26-ата минута новото попълнение на Монтана Билал Бари показа добра техника и нахлу в пеналта, успя да финтира Работов и с мощен шут възстанови паритета.

Само две по-късно обратът стана пълен. Николай Минков центрира отдясно, а Стефан Цонков с глава даде преднина на Монтана.

Интригата до голяма степен можеше да се изгуби в 37-ата минута, когато Тасев пусна по земя за Сергей Георгиев, който обаче не успя да преодолее Арглиашки – вратарят на Ботев излезе навреме да скъси ъгъла и изби с една ръка удара.

След почивката Монтана продължи да бъде отборът, който задържа повече топката и показва повече агресия в атака.

В 56-ата, при заучено положение от фаул, Сергей Георгиев направи нов сериозен пропуск, стреляйки неточно от около десетина метра.

Вутов пробва далечен удар в 63-ата, но Макенджиев не се затрудни да улови.

В 82-ата минута Тони Тасев се възползва от хаотична игра в отбраната на гостите и вкара третия гол за Монтана и своя първи в родния елита.

В 90-ата минута Антонио Вутов остави Ботев в намален състав, след като си изпроси втори жълт картон с ненужен фаул.

Монтана - Ботев Пд 3:1

0:1 Атанас Илиев (8)
1:1 Бари (26)
2:1 Цонков (28)
3:1 Тасев (82)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки