ОЧАКВАНО: Локо (Пд) не се затрудни срещу осакатения Етър (ВИДЕО)

Илиев, Алмейда и Минчев се разписаха за "смърфовете", реферът вдигна два червени картона

ОЧАКВАНО: Локо (Пд) не се затрудни срещу осакатения Етър (ВИДЕО)
Локомотив (Пд) спечели с 3:1 гостуването си на Етър от шестия кръг на efbet Лига. Димитър Илиев, Диниш Алмейда и Георги Минчев се разписаха за успеха на "смърфовете". Преслав Боруков вкара за "виолетовите", които бяха в доста осакатен състав. 
 
Срещата беше под сериозна въпросителна, след като вчера РЗИ - Велико Търново постави под карантина целия отбор на домакините заради положителни проби за COVID-19 на петима футболисти и двама служители. Днес обаче беше взето решение карантината да падне, което направи и провеждането да мача възможно.
 
Домакините първи стигнаха до голова възможност. В 15-ата минута лоша комуникация между Мартин Луков и Лукас Масоеро позволи на Преслав Боруков изпревари защитника, беше по-бърз и от Луков и нанесе удар, но не намери очертанията на вратата.
 
В 19-ата пък Георги Минчев уцели дясната греда на вратата на Етър, а при добавката Николаев също не успя да вкара. 
 
Логичното се случи в 25-ата минута. Николай Николаев проби отдясно, пусна към Умарбаев, който центрира към наказателното поле, където капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев стреля с глава. Вратарят на Етър Господинов отрази първия му удар, но бе безпомощен при добавката му.
 
В 32-ата минута голмайсторът на "черно-белите" направи невероятен пропуск и още в следващата минута отборът му бе наказан. Стелиян Добрев се промъкна между защитата на гостите и поднесе топката на Боруков в наказателното поле и той очи в очи с вратаря Луков, не сгреши за 1:1.
 
Домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Милош Петрович в 41-ата минута. Милчо Ангелов овладя едно подаване и шутира. На пътя на топката се хвърли Милош Петрович и тя се удари в тялото и ръката му, но реферът прецени, че няма умисъл и остави играта да продължи.
 
В добавеното време на първата част момчетата на Бруно Акрапович шокираха домакините. Когато всички чакаха почивката, Диниш Алмейда скочи най-високо при центриране от корнер и прати топката неспасяемо във вратата на Етър.
 
Второто полувреме започна с удар от далечна дистанция на Кристиан Илич, който Господинов успя да отрази. В 59-ата минута влезлият на почивката Бирсент Карагарен стреля по земя, но не затрудни стража на Етър. В 70-ата минута Карагарен комбинира с Георги Минчев, а последният заложи на силата, вместо да насочи топката във вратата на Етър. Пет минути по-късно Антон Огнянов постави топката на главата на Преслав Боруков. Нападателят надскочи лесно нисичкия Момчил Цветанов, но ударът му с глава премина над горната греда.
 
В 79-ата минута Антон Огнянов остави Етър с човек по-малко на терена. Крилото получи втори жълт картон за невъздържана реакция след нарушение срещу Бирсент Карагарен. Това доведе до червен картон за Огнянов, който напусна терена преждевременно.
 
В 81-ата минута численото равенство на терена беше изравнено. Влезлият в 61-ата минута Валентинто Пулиезе получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение в средата на терена, което ядоса спортният директор на "смърфовете" Георги Иванов-Гонзо, наблюдаващ мача от ВИП ложата. Веднага след този епизод домакините можеха да изравнят, но ударът на Милчо Ангелов попадна право в ръцете на Мартин Луков.
 
В 86-ата минута Георги Минчев сякаш сложи точка на спора с трети гол във вратата на Господинов. Нападателят получи подаване от Лукас Салинас и от метър и половина нямаше как да сбърка. 
 
 
ЕТЪР - ЛОКОМОТИВ ПД 1:3
0:1 Димитър Илиев (25)
1:1 Преслав Боруков (33)
1:2 Диниш Алмейда (45+3)
1:3 Георги Минчев (86)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЕТЪР: 13. Анатоли Господинов, 24. Георги Купенов, 26. Мариян Иванов, 70. Кольо Станев, 14. Иван Скерлев, 7. Милчо Ангелов, 10. Свилен Щерев, 99. Преслав Боруков, 20. Яни Пехливанов, 16. Стелиян Добрев, 11. Антон Огнянов
 
ЛОКОМОТИВ ПД: 71. Мартин Луков, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 20. Милош Петрович, 10. Парвиз Умарбаев, 34. Петър Витанов, 15. Кристиан Илич, 7. Момчил Цветанов, 44. Николай Николаев, 14. Димитър Илиев, 19. Георги Минчев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки