Михаил Вълчев: Браво на Наско Сираков за селекцията

Още е рано за продажба на Станислав Иванов, трябва да израсне, заяви бившият нападател

Михаил Вълчев: Браво на Наско Сираков за селекцията

 Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев коментира пред „Тема Спорт“ последните събития на „Герена". Легендата на си­ните поздрави мажоритар­ния собственик на клуба На­ско Сираков за селекцията, която бе направена. Той спо­дели мнението си за играта на тима в нападение и какво му прави силно впечатление в представянето на възпи­таниците на Георги Тодоров в последните мачове.

Г-н Вълчев, Левски постигна трета поредна победа в пър­венството. Какво ви прави впечатление в играта на сини­те?
- Най-голямо впечатление ми прави желанието и агресията, които показват футболисти­те. Като че ли вече малко се ус­покоиха и сега създават много повече голови положения. Виж­да се, че все още отборът не е изграден и играчите трябва да се обиграват, но прави впечат­ление, че тимът върви напред. Да, Левски не игра срещу много силни съперници, но футболи­стите на Георги Тодоров показ­ват, че играят с желание и на върха на своите възможности. По този начин в момента се по­лучават нещата на "Герена".

В момента Левски разпола­га с голям избор за нападение­то. Кои ще са водещите игра­чи в атакуващ план?
- Събраха се много нападате­ли. Все още е рано да се даде оценка за играта на Илия Дими­тров. Млад футболист, който тепърва ще разгръща потен­циала си. Според мен Паулиньо може повече от това, което показва в момента. Станислав Иванов логично отпадна от съ­става за последния мач, защото му се натрупаха доста двубои, в които не игра на необходимо­то ниво. Здравко Димитров по­каза израстване. Валери Божи­нов ще помогне със своя опит. Може да не е твърд титуляр, но ще е необходим в отделни моменти. Сега бе привлечен и млад атакуващ футболист ка­то Андриан Краев. Ще видим.

Стивън Петков също се за­върна на "Герена". Ще успее ли да помогне на Левски при реа­лизирането на попадения?
- Да, според мен ще свърши работата, за която са го взели. Много добра селекция направи Наско Сираков. Браво! И то без необходимите средства. Как е съумял да го стори, само той си знае. Поздравления. Взеха се как­то млади, така и опитни фут­болисти. Постепенно ще навли­зат във форма и ще свършат добра работа.

Споменахте агресия и жела­ние. Какво ви е мнението и за братята Борислав и Радослав Цоневи?
- Борислав се представя от­лично. Да, той беше един от споменатите от мен, които играят с агресия и желание. Иска да покаже, че мястото му и по-рано е било в Левски. Дано така да продължава. Превръща се в нещо като двигател на отбора. С добрите си игри да поведе и останалите. Радослав изигра един мач и още е рано за оцен­ки, но бе на ниво.

Споменахте по-рано Пау­линьо, но какво ви прави впе­чатление и в играта на Стайн Спиерингс - един от малкото чужденци, които останаха на "Герена"?
- За мен Спиерингс играе на приливи и отливи. В някои мачо­ве се представи добре, но в дру­ги не. Последните срещи по-ско­ро показват първото. Според мен може да свърши полезна ра­бота за отбора, а така явно смятат и хората в Левски. Да, останаха малко чужденци на "Ге­рена", което е добре. По-рано казах, че от Паулиньо може да се иска повече, а всички знаем, че е способен на това. Гледали сме го в много по-добра светли­на. Трябва малко да се стегне и да започне да играе по-силно. Той е един от футболистите, които Левски се опитва да про­даде, защото са необходими средства.

Споменахте изходящи трансфери, дойде ли времето Станислав Иванов да бъде про­даден в чужбина? Какъв тряб­ва да е неговият избор, след като се заговори за интерес от Германия и Турция?
- За мен е по-добре да остане и да играе за Левски, защото и за тима ще е от полза. Предпо­лагам, че и финансите, които предлагат за Станислав на то­зи етап не са много високи. Ми­сля, че ако покаже повече добри игри за Левски може да бъде трансфериран в по-голям от­бор. Според мен ще е от полза да остане на "Герена", отколко­то да отиде някъде, където ня­ма да получава много игрово време, а после ще се завърне об­ратно. Много такива случаи има. Трябва още да израсне.

Предстои мач срещу Ботев Пловдив. Жълто-черните не се представят убедително от началото на първенството, а изпитван проблеми и извън терена. Какви са очакванията ви за двубоя в Коматево?
- Очаквам Левски да продъл­жи с доброто си представяне. Да показват същата игра и да постигнат победа. Наистина Ботев в момента не е в добро състояние. Имат си проблеми. Мисля, че сините ще се пред­ставят добре в Пловдив и няма да загубят.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки