Старопрестолна мисия за ЦСКА

Белчев хвърля срещу Етър героите от Базел

Старопрестолна мисия за ЦСКА

Мисия "Швейцария" бе изпълнена отлично от ЦСКА с 3:1 над Базел.

Тимът влезе в групите на Лига Европа и се превърна в първия български отбор, победил в алпийската страна.

Сега е необходимо армейците да пренастроят часовниците към българския шампионат. Те нямат право на никакво отпускане - празненствата трябва да са останали далеч зад гърба им, сладката умора да е преодоляна, а гладът за победи пак да е налице. Наред е мисия "Старопрестолна" - двубой срещу последния в родния елит Етър, който започва от 20:15 часа на стадион "Ивайло" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Съперникът нареди 7 загуби, в които вкара едва 3 гола и инкасира цели 20. И въпреки това ЦСКА няма право да подходи лежерно към срещата. Просто защото болярите няма какво да губят, а точно такива противници са най-опасни.

В раздирания от проблеми Етър тази седмица имаха малки поводи да се усмихнат. След наказание в състава се завръща левият халф-бек Антон Огнянов. На разположение на треньора Петко Петков са защитникът Пламен Крачунов и халфовете Божидар Кацаров и Даниел Пехливанов. Те излязоха от карантина, след като дадоха отрицателни резултати на PCR-тестовете.

Повторните проби на Здравко Илиев и Валентин Йосков обаче се оказаха положителни и те продължават да са под карантина. Заради проблемите с коронавируса виолетовите не водят нормален тренировъчен процес от доста време, затова и днес сутринта Петков ще определи избраниците си за двубоя. Тимът ще действа затворено и ще опита да стигне до опасности чрез контри.

За ЦСКА предстои завръщане в реалността и сле галата на пъпа на Европа сега ги чака битка в центъра на България. Пренастройката в главите на възпитаниците на Стамен Белчев трябва да е бърза. Треньорът надали ще прави големи промени по стартовия състав спрямо този, който започна в Базел.

Играчи срещу Етър няма да бъдат пазени. Целта на червените ще е да натиснат и да опитат да решат всичко в срещата рано. Това не им се получава този сезон, но все някога трябва да има първи път. На вратата ще е Бусато, а пред него Гълъбов, Антов, Матей и Мазику.

Малка е вероятността като десен бек да излезе последното попълнение Тибо Вион, пише "Тема спорт". В халфовата линия ще започне героят от Базел Тиаго, който ще си партнира с Юга. Зад гърба на Соу ще бъде Санкаре. Белчев има голям избор на крила, като в най-добра форма са Георги Йомов и Жул Кейта. Все пак е възможно някой от тях да остане на пейката за сметка на Енрике - той допринесе за успеха в Швейцария, влизайки от резервната скамейка.

ЦСКА няма право на грешка, след като падна в предишния кръг от Локо Пд на "Лаута". След визитата във Велико Търново ще има достатъчно време за почивка заради паузата в първенството, идваща за баража за европейското първенство с Унгария и срещите от Лигата на нациите срещу Финландия и Уелс. На "Ивайло" червените са изявен фаворит и е необходимо да играят именно като такъв.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки