Дерменджиев: Всички искаме отборът да е на нивото от 94-а

"Играчите трябва да извоюват позициите си, а не да приемат за даденост мястото си в националния"

Дерменджиев: Всички искаме отборът да е на нивото от 94-а

Сами сме си виновни за това изоставане. Трябва да го изтърпим, обяви селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев при завръщането на отбора след поражението с 0:2 от Финландия.

 
“Отборът загуби мача, но това е следствие от срещата с Унгария. Когато в един двубой има вложена голяма енергия и емоция, разочарованието е огромно. Трябва да излезем от това състояние, но не е лесно.  Да направим така, че след време отборът да възвърне своето качество", коментира той. 
 
"Всички искаме националният отбор е на нивото от 94-та, но имаме доста голям спад в това отношение и трябва да развиваме младите момчета. По моя преценка има таланти, не искам да ги назовавам. Европейският футбол се развива и ние трябва да направим така, че да им дадем възможност но е необходимо търпение. Промените се правят за добро", продлъжи селекзционерът. 
 
"Моментното състояние е това. Аз исках да има още млади момчета, но те имат един много важен мач с Полша. Трябва да бъдем търпеливи”, каза Дерменджиев.
 
“Мисля, че година-две не е период. Всеки трябва да си извоюва позицията си, а не да приема за даденост мястото си в националния. Може да се едно ядро, което да е трамплин за бъдещето. Аз съм доволен, че играем срещу Ирландия и Уелс, за да проверим силите си срещу силни футболисти. Отношението и работата с подрастващите е ключова. Ние сме си виновни за това изоставане. Трябва да го изтърпим.”, завърши селекционерът.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки