Война в Премиър лийг заради проекта на Ливърпул и Ман Юнайтед

Двата клуба представиха план за промяна на английския футбол

Война в Премиър лийг заради проекта на Ливърпул и Ман Юнайтед

 Клубовете в Премиър лийг вече са в сериозен конфликт срещу проекта, в основата на който са Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Вчера "Дейли Телеграф" разкри подробности около т.нар. Project Big Picture, който предвижда няколко мащабни промени, сред които намаляването на броя на отборите от 20 на 18, отпадането на турнира за Купата на лигата и мача за Къмюнити шийлд, специален статут за клубовете от голямата шестица плюс Евертън, Уест Хам и Саутхамптън, промяна на мнозинството, с което се взимат важните решения в лигата и т.н.

Планът вече получи одобрението на председателя на Английската футболна лига Рик Пери, но предизвика остра реакция от ръководството на Премиър лийг.Представителите на Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм са се срещнали миналия четвъртък, за да обсъдят промените. Окончателно разбирателство между тях обаче все още не е постигнато. Останалата част от клубовете разбра за идеята едва вчера.

Според "Дейли Мейл" вече шест клуба категорично са се обявили против това броят на отборите във Висшата лига да бъде намален. Това са Брайтън, Бърнли, Кристъл Палас, Фулъм, Шефилд Юнайтед и Уест Бромич. Астън Вила, Нюкасъл и Уест Хам също са скептични по тази точка.

Идеята е нововъведенията да бъдат приложени за началото на сезон 2022/23, но първо клубовете от топ 6 трябва да намерят начин да си осигурят по-широка подкрепа от останалите, което на този етап не изглежда никак лесна мисия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки