Кубрат Пулев: Чувствам се непобедим!

"Един такъв мач е събитието на десетилетието за България", заяви боксьорът

Кубрат Пулев: Чувствам се непобедим!

 Българския боксьор Кубрат Пулев сподели, че все още не е напълно сигурно дали мачът с Антъни Джошуа ще се проведе, тъй като няма официално потвърждение от английска страна. 

Пулев демонстрира завидно самочувствие, обявявайки, че на моменти на тренировки се чувства на практика непобедим, като самият той е изненадан от добрата си форма на моменти.

Боксьорът не пропусна да изтъкне голямото значение на този мач за България, обявявайки, че това ще е спортното събитие на последното десетилетие за нашата родина. Той обеща и подобаващо представяне срещу английския си съперник Антъни Джошуа.

„От самото начало Winbet повярваха в мен и брат ми. Те самите най-първи откриха, че в бокса си заслужава и се стремя интересът ни да е общ. За мен е важно отсрещната страна да е доволна и винаги съм бил максимално коректен. Влагал съм се във всички общи начинания, защото това е важна подкрепа за всеки спортист. Благодарен съм за съвместната ни работа през години и се радвам, че отново ще работим заедно. Те са един уникален екип и в техните зали има наистина уникални хора. Те също проповядват като мен българщината и това още повече ме запали към съвместна работа. Надявам се и вярвам, че и заедно ще успеем да постигнем целите си“, започна Кубрат.

„За да бъдем коректни изрично ни помолиха да не правим коментари за мача с Джошуа, така че положението е малко сложно. Все още не е сигурно дали ще се стигне до мача. Не очаквах, че ще има проблем с това, че аз го обявих, но това си е тяхно право“.

„Лагерът на Джошуа настояваха да бъдат те домакини. Господ обаче завъртя така нещата, че публиката няма да играе роля, защото почти няма да я има. Не мисля, че залата е толкова важна. Аз самият вярвам силно в собствените ми сили и не вярвам, че публиката може да обърне развоя на срещата. Оттук нататък е въпрос на подготовка“.

„Един такъв мач би бил огромен успех за мен самия на първо място, както и за България и българския народ. Това все пак би бил мач за 3 световни титли. Премотивиран съм и отговорен, усещате, че сме в сериозна подготовка и очакваме да се обяви мача на живота ми. Това ще е събитието на десетилетието за България също“.

„Опитът е безценен, затова сме на този свят, да сдобием този опит и да го предадем на децата си. Това е смисълът на живота. През 2014-та, в мача с Кличко, бях напълно сам, след като и самият ми тим беше против мен. Бях сам срещу всички, брат ми може да потвърди това. Въпреки всичко останах спокоен и стабилен, но нямах самият опит на самия ринг. Вече смятам, че притежавам този опит, взел съм си поуките и съм по-закоравял боец, който няма да допусне такива лесни грешки. Ще се опровергая в предишното си твърдение, но тогава публиката беше част от причина да не бъда напълно концентриран. Това обаче е част от опита, който всеки спортист сдобива с годините“.

„Виждате, че мачът още не е обявен, така че тренирам спокойно и се чувствам в супер форма. Чудя се понякога как изобщо мога да бъда победен, изумявам се от себе си понякога. Ще видите един съвсем различен Кубрат, ако бъде обявен такъв мач“.

„За мен е важно аз да съм в оптимална форма. Проучваме Джошуа като игра, но състоянието го видяхте. Загуби от един човек, който изглежда като шофьор на международна транспортна компания. Трябва да вярвате в българската сила и в Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме елегантно и грубо. Най-важно е какво се случи в ринга“.

„Смятам, че има много несигурни моменти заради пандемията. Не е лесно да се организира мач в такива условия. Особено такъв мач изисква и малко късмет, за да се състои. Може да се разболееш и всичко да се осуети. Пазя се, но не се притеснявам от нищо. Готов съм да се целувам и с жена с коронавирус, ще си изпробвам тъкмо имунната система“.

„Аз винаги гледам от положителната страна и никога не усещам напрежението. Всички сме тук, за да сме щастливи, а не в ада. Единственият враг на човек е самият той“.

„Всеки мач за мен беше с голям залог, защото нямаше как да стигна до такъв мач. Това, че не съм играл от 2 години означава, че съм зареден за битка. Ако един войник е уморен и няма настроение, то нищо няма да стане. Тази пауза няма да се отрази зле върху мен“.

„Коментирали сме „O2 Арена“ в Лондон, но генерално за мен няма значение къде е позициониран ринга. Важно е какво се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен“.

„Безспорно Джошуа има силен удар, както и по-хубав тен. Към Джошуа имам повече уважение, отколкото към Кличко. Мръсните номера с Кличко ми дойдоха в повече. Видя се в следващите мачове с Тайсън Фюри. Мисля, че проправих пътека за българския бокс и мога да съм полезен на следващите поколения. Вече съм опитна бойна машина, която отива да мачка здраво“, завърши Кубрат Пулев.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки