Александър Димитров: Не ни стигна късмет, и най-добрите отбори допускат грешки

Господ ни погледна с едното око. Каквото ни взе в Полша, може да ни го върне срещу Естония, не губи надежда селекционерът

Александър Димитров: Не ни стигна късмет, и най-добрите отбори допускат грешки

 Не ни стигна късмет. И най-добрите отбори допускат грешки, коментира селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров, който говори пред медиите в Бояна. Както е известно тимът му изпусна златен шанс да измести връстниците си от Полша от второто място в групата за Евро 2021 след 1:1 Гдиня.

 
Селекционерът също така отрече да е имал скандал с наставника на мъжкия национален тим Георги Дерменджиев относно защитника Валентин Антов. Димитров сподели и какво трябва да се промени в мъжкия тим, за да бъде по-успешен.  
 
„Не съм гледал мача. Нямам нервите да го направя. Най-вероятно ще стане утре или до края на седмицата. Видяхте по какъв начин се представяха момчетата в първите турнири в Испания и Украйна и по какъв начин играят сега. Разликата е огромна. Това са мачове, които каляват, които помагат за израстването на международно ниво. Стават готови за националния отбор. Не с някаква крива помощ да ги вкарваме без да са си минали през другите младежки формации“, обясни специалистът.
 
Относно ситуацията с Вальо Антов, Димитров коментира ситуацията по следния начин: „Да, отрази му се, ако беше по-дълго с нас, щеше да даде повече. Той се раздаде колкото можеше, но знаем, че е способен на още. Не е имало конфликт с Дерменджев, нямаше сканадали, не сме коментирали", категоричен е Димитров.
 
„Допуснахме една, две грешки в защита, създадохме страшно много положения. Късметът ни липсваше. Говорил съм за позитивната среда и положителната енергия. В България, когато нещо върви нагоре, много отрицателна неща се стоварват. Прекалено сме отрицателни като хора, като общество. Това също повлия. Пишат се коментари, играчите ги четат, аз не им обръщам внимание. Играчите обаче са млади и се влияят“, сподели още той.
 
„Казах и на футболистите, че се гордеем с тях, те са перфектни. Не само аз, а и Ивайло Йорданов. Той се поклони пред тях. Гордеем се с тях“.
 
„Трябва да бием Естония, всички играчи заслужават да са при нас в този последен мач. Нищо чудно да се поздравим с второто място, пак се повтарям след мача с Латвия - Господ ни погледна с едното око. Каквото ни взе в Полша, може да ни го върне срещу Естония“.
 
За мъжкия национален отбор той сподели: „Много неща трябва да се променят. Всички се временни, всеки иска да е треньор. Отборът трябва да промени своя облик. Съгласен съм с господин Дерменджиев, че играчите не са виновни. Имат характер, хъс, спортна злоба. И не на последно място - имат и качества.“
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки