Петър Жеков: ЦСКА има голям шанс да стане втори в групата в ЛЕ

„Заедно страдахме и накрая се радвахме", коментира легендарният нападател

Петър Жеков: ЦСКА има голям шанс да стане втори в групата в ЛЕ

 Легендарният нападател на ЦСКА и националния отбор Петър Жеков навърши вчера 76 години. От ЦСКА-София поздравиха Жеката със съобщение на официалния си сайт и му пожелаха много здраве, щастие и дълголетие. Вълшебния стрелец е 5-кратен шампион на България (1969, 1971, 1972, 1973, 1975), 4 пъти носител на Купата на страната (1969, 1972, 1973, 1974) и носител на Златната обувка за голмайстор №1 в Европа през 1969 г. с 36 попадения, както и на Сребърна обувка през 1970-а и Бронзова през 1973-а.

 
„Няма проблем, все едно съм на 40. Жив и здрав като цяло“, сподели Жеков по повод 76-ия си рожден ден пред „Тема Спорт“. Преди десетина дни той присъства на стадион „Санкт Якоб парк“ при успеха на ЦСКА над Базел с 3:1, класирал червените в групите на Лига Европа.
 
„Заедно страдахме и накрая се радвахме. Много емоции бяха, но футболът е така – ту при едните, ту при другите е късметът. Двете смени на Белчев обърнаха срещата – влезе Тиаго, вкара два гола и приключи работата. Но то освен него, никой друг не шутираше. При прибирането от Базел на летището излязохме Жоро Пенчев, аз и Пенев първи и феновете, като се развикаха, беше „ужас“ някакъв. Отдавна не съм се чувствал така, голяма еуфория“, коментира Жеков. Той изрази оптимизъм, че ЦСКА може да излезе от група А, в която са още италианският Рома, швейцарският Йънг Бойс и румънският ЧФР Клуж.
 
„Имаме много голям шанс да станем поне втори. Рома ги виждам като първи, а другите три отбора сме от едно тесто. Мисля, че ще се класираме. Сега и две момчета привлякоха от Уотфорд, ще ги видим тепърва“.
 
От ЦСКА вече са планирали да отбележат празника на Петър Жеков в мача срещу Берое на „Армията“ другата събота, от 20:15 часа. В този мач ще се изправят двата отбора, за които Жеката оставя най-сериозна следа в кариерата си, като със сигурност подаръци ще му бъдат поднесени и от за ралии.
 
„Гриша Ганчев ми честити днес (б.р. – вчера) и каза, че с Берое ще ми направят изненада. Сигурно ще ме карат да идвам да вдигам отбора във въздуха“, пошегува се в типичния си стил Жеков.
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки