В Беласица очакват оспорван мач в Ботевград

Вижте какво заявиха двамата треньори преди сблъсъка

В Беласица очакват оспорван мач в Ботевград

Всички занимания през седмицата на мъжкия отбор на ОФК Беласица под ръководството на старши треньора Саша Симонович преминаха на терена на стадион Цар Самуил.

В първите две тренировки се наблегна на физическите занимания, а след това-на тактико-техническите. Не се готвиха пълноценно заради контузии Димитър Стоев от мача срещу Сливнишки герой Сливница и Божидар Янков. И двамата до последно ще бъдат под въпрос за гостуването на Балкан в Ботевград.

„В момента сме временен водач в групата и всички ще излизат срещу нас да играят с максимум усилия. На мен и колегите това е напълно ясно. Най-важното е, футболистите, на които ще гласувам доверие, да се раздадат максимално и да изпълняват указанията, които им давам . Схемата на игра за мача срещу Балкан Ботевград , е ясна и се надявам да я приложим успешно в събота. Очаква ни много оспорван двубой срещу домакините Балкан Ботевград. Колегата привлече много добри футболисти, със стаж включително и в първа лига. Всеки мач е тежък, защото ние сме водачи в класирането и ако искаме да продължаваме лидерството, трябва да го доказваме с разнообразна и резултатна игра. Надявам се да бъда разбран правилно от моите възпитаници и да се завърнем с настроение от Ботевград”, сподели Саша Симонович-старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Беласица.

Старши треньорът на Балкан Ботевград Иван Редовски сподели, че за една седмица са изиграли три мача. В изминалия вторник са победили силния тим на Чавдар Етрополе за купата на АФЛ. На финала за областен първенец ще премерят сили с отбора на Сливнишки герой Сливница.

„Със сигурност за мача срещу Беласица отпадат контузените Георги Кременлиев - заради разтежение, Димитър Руйчев и Симеон Иванов-Матераци - заради болки в глезените. С оплаквания от болки в адукторите е Ангел Ангелов. Кристиян Ковачев е с болки в коляното, а капитана Здравко Атанасов е с бъбречна криза. При това положение ще ни бъде много тежко срещу временния водач в групата – отборът на Беласица Петрич. Ще дам шанс на останалите футболисти, между които 16 годишният Николай Миков, когото считам за титуляр след реализираното попадение от него срещу Чавдар Етрополе. Очаквам обективно съдийство, защото на два пъти срещу отбора на Беласица губим след дузпи”, сподели Иван Редовски. 

Вихрен излиза без Методи Костов срещу Оборище Старши треньорът на Вихрен Сандански Здравко Лазаров – Електричката по време на заниманията през седмицата обърна сериозно внимание на допусканите до момента слабости от неговите възпитаници, вследствие на което се достигна и до първата загуба от началото на първенството до момента на стадион Осогово срещу местния ФК Кюстендил с 0:1 и  при това положение отстъпиха първото място във временното класиране. Отсъствието на централния нападател Методи Костов е осезателно. Той няма да вземе участие и в домакинския мач на градския стадион в Сандански срещу отбора на Оборище Панагюрище. Неговото място ще заеме Иван Лазаров.„Ще направим всичко възможно да спечелим този мач и надявайки се на неуспех на Беласица в Ботевград и на Марек в Разлог, да си възвърнем лидерството”, споделиха футболисти от отбора на Вихрен.

Президентът на Оборище Панагюрище Илия Анчев сподели, че групата футболисти, на които ще разчита за мача в Сандански, ще бъде на лагер-сбор от петък в местен хотел в курортния град. Със сигурност от сметките на треньорския щаб на гостуващия тим отпада контузения Даниел Васев. Всички останали футболисти са на разположение на треньорския щаб.

„Знаем, че ще ни бъде трудно срещу един от водещите отбори в групата – този на Вихрен Сандански”, допълни Илия Анчев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки