Ибрахимович: Никой не може да ме спре

"Бях затворен вкъщи две седмици, така че бях много гладен и го показах с двата ми гола", заяви нападателят

Ибрахимович: Никой не може да ме спре

 Звездата на Милан Златан Ибрахимович показа, че коронавирусът не е повлиял на неговата форма. Тази вечер той донесе победата на своя отбор с 2:1 над Интер с двата си гола в мача. Любопитното е, че при предишния шампионатен успех на “росонерите” като гост в дербито - с 1:0 през ноември 2010 година, именно шведът отбеляза победния гол. Опитният нападател също така поведе в голмайсторската листа в Серия “А” с четири попадения, колкото имат и Алехандро Гомес, Ромелу Лукаку и Ървинг Лозано, но с повече изиграни двубои. Той дори изравни постижението на Силвио Пиола за най-много мачове в Калчото с поне два гола при навършени 38 години с четири такива.

 
"За мен това дерби беше с голям залог. Милан не беше печелил дерби през последните четири години. Бях затворен вкъщи две седмици, така че бях много гладен и го показах с двата ми гола. Малко загубих усещането си за вкус, но имах тестове на всеки три дни и никой не можеше да ме спре да играя в дербито. Разочарован съм, че дузпата ми беше спасена, но важното е, че тимът победи. Този успех е за феновете. Аз съм най-възрастният в състава, чувствам голяма отговорност и ми харесва това усещане, тъй като всички следват моя пример и са гладни за победи. Познавам нивото си. След контузията ми отидох в Америка, за да се почувствам отново жив. Казах на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед, че не съм готов и не исках да съм разочарование. Затова отидох в Америка.
 
Един ден Мино Райола ми заяви, че не мога да приключа там и че трябва да се върна в Европа. Казаха ми, че Милан се нуждае от мен, така че дойдох. Сега се чувствам по-завършен играч в сравнение с отпреди 10 години. Ако разполагах с физиката ми отпреди 10 години, никой нямаше да ме спре. Всъщност, и сега не могат да ме спрат. Тренирам усърдно, играя с опит и със съотборници, които са готови да ми помагат. Няма да им позволя да вдигнат крака си от газта нито на тренировка, нито в мач. Винаги трябва да тренираме на 200%. Мислим мач за мач. Когато пристигнах, целта беше класиране за Европа и я постигнахме. Наистина мисля, че Скудетото е възможно, защото ако вярваш, можеш да постигнеш всичко. Ние обаче трябва да извървим дълъг път за него”, заяви 39-годишният Златан след мача.
 
Веднага след победата той качи и снимка в социалните мрежи. На нея са изобразени два лъва, като този на преден план е облян в кръв. Към снимката е написано на италиански език красноречивото “глад”.
Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки