ДРАМА НА "АРМИЯТА": Храбър Берое спря ЦСКА (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

"Червените" не се възползваха от грешката на Лудогорец

ДРАМА НА "АРМИЯТА": Храбър Берое спря ЦСКА (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

 ЦСКА и Берое завършиха наравно 1:1 във втория съботен мач от деветия кръг на efbet Лига. Най-интересната среща от кръга, изиграна на "Българска армия", донесе добър футбол и емоции, но накрая двата отбора прибавиха само една точка към активите си.

Мачът започна с по-активна игра на гостите, но домакините бяха първите, които получиха отличен шанс. В третата минута Али Соу бе изведен сам срещу вратаря, като имаше съмнения за засада, каквото обаче нямаше. Нападателят обаче не успя да преодолее излезлия да го пресрещне напред Християн Василев.

След бурното начало играта се поуспокои и събитията преминаха в средата на терена. В 19-ата минута гостите получиха право да изпълнят непряк свободен удар в наказателното поле, след като Валентин Антов върна топката за Бусато, а стражът я улови с ръце. Изпълнението на ситуацията обаче бе много слабо. Върнат пас извън пеналта намери Фуртадо, който е стреля, но слабо в купа от играчи.

В 23-ата минута Рафаел Енрике проби добре и намери новото попълнение на "червените" Джером Синклер, който обаче стреля в аут от удобна позиция.

Четири минути преди края на първата част ЦСКА пропусна страхотен шанс. След тъч отдясно на наказателното поле на Берое, Теди Мезаг не успя да изчисти добре с глава и топката попадна на крака на Али Соу. Нападателят веднага шутира от границата на малката пеналтерия, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Василев.

Втората част на двубоя започна ударно за Берое, които откриха. Стив Фуртадо центрира отдясно към Макоута, който бе оставен непокрит в малката пеналтерия и с глава изведе гостите напред.

ЦСКА веднага се хвърли в напред и имаше чудесен шанс да изравни в 53-ата минута, когато Фуртадо се подхлъзна и позволи на Енрике да излезе сам срещу вратаря, но и футболистът на домакините се подхлъзна, позволявайки на Василев да улови топката.

Все пак минута след това домакините изравниха. Новото попълнение на „червените“ Адалберто Пеняранда центрира от корнер в наказателното поле на Берое където Валентин Антов с глава заби топката във вратата на Василев.

В следващите минути вместо някой от двата отбора да потърси по-активно победата, те гледаха по-скоро да не бъркат в разиграванията си. В 80-та минута Али Соу беше намерен с дълго подаване отдясно в наказателното поле. Гамбиецът стреля, но в ръцете на Василев. 

Дълбоко в добавеното време Соу стреля с глава, но топката премина на сантиметри от целта. Така ЦСКА вече е с 14 точки на четвъртото място, а пред тях на точка повече са Берое. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЦСКА - Берое 1:1
0:1 Макута 48
1:1 Антов 54

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Енрике, Белтраме, Занев, Вион, Пеняранда, Мазику, Юга, Соу, Синклер, Антов

Берое: Василев, Мезаг, Цветков, Макоута, Фал, Хасани, Василев, Фуртадо, Мерло, Ангелов, Еривалдо


90+4 - Край на мача!

90+2 - Пропуск на Али Соу! Нападателят бе намерен с центриране отдясно, но пропусна с глава!

90 - 4 минути добавено време

75 - Играта трайно се настани в средата на терена и двата отбора дебнат възможност да нанесат решителен удар!

54 - ГОООООЛ за ЦСКА! Валентин Антов изравнява резултата с глава след корнер и вдига във въздуха "Българска Армия"! Шоуто в следващите минути е гарантирано!

48 - ГООООЛ за Берое! Макута реализира с глава от метър след отлично центриране на Фуртадо отдясно и Бусато нямаше какво да направи!

46 - Начало на втората част!

45+2 Край на първото полувреме!

45 - Ужасяващ пропуск на Али Соу точно преди почивката, след като той не успя да засече топката от няколко метра!

40 - Стражът на гостите Василев получи проблем и има нужда от лекарска помощ

25 - Силен шут от дистанция, който Василев свали на земята и впоследствие улови

21 - Топката е пратена право в стената!

19 - Непряк свободен удар за Берое, след като Бусато улови топката с ръце спед пас на съотборник.

15 - ЦСКА започва с атаки на скорост, които трудно биват спирани в зародиш от гостите

7 - Страхотно спасяване на Бусато, който опазва мрежата на ЦСКА след като парира с една ръка удар от малък ъгъл.

3 - Отличен шанс пред Соу, но Василев излезе добре и спря атаката на ЦСКА!

  1 - Начало на срещата на "Българска армия"

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки