Легенда на Левски: Ако ще и от Луната да е следващият треньор, стига да се оправи отборът

Стефан Аладжов с любопитен коментар за ситуацията в синия клуб

Легенда на Левски: Ако ще и от Луната да е следващият треньор, стига да се оправи отборът

 Футболистът с най-много мачове в историята на Левски Стефан Аладжов коментира ситуацията в любимия си клуб в  Студио Дерби. Според легендата на "сините" нещата трудно биха се оправили, ако се залага само на юноши.
 

"Когато излезеш на терена, трябва да даваш всичко от сбе си. Независимо от проблемите. А вече започнаха да ни бият и на "Герена". Така, ако вървим, не виждам къде ще спечелим. Предстоят трудни мачове, но то всички отбори са трудни вече.
 
Дано играчите си възвърнат самочувствието, иначе ще ни бъде много трудно занапред. Трябва тези момчета да се пращат да се поочукат във Втора лига, тя също е на едно високо ниво. Да вземеш някого от юношеския отбор и да го вкараш в първия състав - не става. Трудно е да се говори. Това ли е дъното, можем ли по-надълбоко да копаем? Не можем по-надолу. Ако започнат победите, ще дойдат и спонсори. За 10-то място няма да дойдат спонсори, трябва да си в челото, за да стане това.
 
Ако ще и от Луната да дойде треньор, трябва да се оправят нещата. Познавам се с Гошо Тодоров, той е добър човек, шест пъти е бил викан на пожар да вади горещите картофи. Сам си призна, че може би не си е представял Левски да достигне до там. По мое време лидери бяха почти всички. Препълваха се стадионите, спомням си, ако биехме Черно море и Ботев Пловдив на техен терен, ставахме шампиони. Сега се надявам да се оправят нещата, но с млади момчета, които току-що стъпват на терена, трудна работа.
 
Не е трудно да се играе на левия бек, но трябва да се подсигуряват играчите взаимно. Преди се задължаваше след мачовете на юношите да се описват качествата на играчите и с какво изпъкват, сега не знам дали се прави това. Сега всеки гледа сякаш да вземе парите", каза още ветеранът.
 
Според Аладжов националният ни отбор е огледален образ на Левски, а начело на Българския футболен съюз трябва да дойде независим човек, който да оправи нещата.
 
"Слагат се едни клишета и за националния отбор, че едва ли не държавата ни е такава и такъв ни е футболът, но това не извинява нещата. Националният отбор е огледален образ на Левски. И те играят добре, но все ни бият накрая. Споменават се лидери, но сякаш няма никакви.
 
ЦСКА 1948 играе само с българи, които са дали много на българския футбол. Предполагам и там заплатите са повече, отколкото в Левски. Трябва да се преотстъпват младите, за да се обиграят. Преди никой не ти даваше това време, не вървят ли нещата, си отиваш.
Футболистите на Локомотив Пловдив доста дълго време играят заедно, заслужено са си на първо място. И в БФС трябва да се оправят нещата, трябва да дойде независим човек. Има хора с много опит, но трябва да се нагърбят, да си имат и екип и всеки да си отговаря на работата", завърши легендата.
 
Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки